Citiraj:
Autor zore
Hvala najljepša na odgovorima. Znam da su malo generalna pitanja (neka i glupa), ali o detaljima kad bude trebalo.. Iskreno malo sam bio skeptičan, mislio sam da ce mi neko samo napisati da googlam ili da citam forum... (citao sam forum, bez brige).. iznendili ste me. Hvala, pomogli ste mi. Nadam se i nekom drugom
|
Ma nisam mislio da su pitanje generalna, već moji odgovori

Jer pitanja, tj. odgovori na ista mogu biti jako široka ako se ide u detalje. Zato ako te što još zanima, detaljnije, slobodno pitaj još
Citiraj:
Autor skyman
Evo da i ja postavim koje pitanje, koliko su učinkovita ova riješenja radijatora s integriranom pumpom i rezervarom u odnosu na klasična riješenja gdje se to uzima zasebno? konkretno model od 360 (3 x 120)...
npr.
http://www.swiftech.com/mcr-x20-drive-rev3.aspx#tab3
ovo mi je zanimljivo jer naravno olakšava taj cijeli proces slaganja i naravno opcija hlađenja i grafičke kartice...i jel ima koje takvo riješenje ali s debljim radijatorom...
|
Zasad nema, sumnjam da će i biti. Debele radijatore je teško smjestit u kućište, pogotovo kad pumpa viri negdje. A i ti radijatori s pumpom su i nešto duži jer na kontra strani mora biti čep za punit/odzračivat.
O učinkovitosti nemaš što brinuti jer to su u biti samo spojeni pravi radijator i prava pumpa u jedan komplet. Nije to ni jedno ni drugo neko polovično rješenje samo sklepano i stavljeno u prodaju. Koliko sam čitao, radi se o rebrandiranoj Laing DDC pumpi:
MCP355, koja je mislim najkorištenija pumpa u vodenim sistemima.
Citiraj:
Autor njuskalo
Mene vec neko vrijeme drzi ideja za DIY vodeno, ali nikako vremena(i dovoljno volje) i novaca... Za radijator mi se cine idealni kileri sa skutera, ovi od 50cc bi trebali stat bez beda a ima ih po 100kn za kupit kolko oces na njuskalu. Akvarijska pumpa neka (pretpostavljam da ih se da kupit jeftinije nego bas za vodeno) i DIY blokovi od komada bakra i pleksija... Ali vec vidim da to nikad necu napravit jer uvijek imam nesto bitnije za radit, a realno mi vodeno uopce ne treba, za sta ja koristim komp u zadnje vrijeme mi je i ovaj Athlon64 X2 iz "moj komp" teski overkill 
|
Ma nema to veze overkill il ne, bitno je zadovoljstvo, bitno je imat vodeno. O tome se radi. I ako imaš želje, volje i malo mogućnosti, možeš za relativno malo novaca si složit komplet.
Citiraj:
Autor ethan
wow, uopce nisam znao da ovak nesto postoji
za sada imam corsair vodeno, al ovo je korak blize pravom vodenom (a ne cini se prekomplicirano)
bas me zanima sta ce pravi znalci s foruma reci o ovome
|
Postoje ti "kompleti" otkad postoji i H50

Hebiga, konkurencija radi svoje, a s tim kombom radijator-pumpa treba dodati samo blok i napunit sistem. Stvar nemože bit jednostavnija.
Jedini problem može biti ak se radijator postavlja vodoravno, pa je malo problem odzračit. Al sve se to zaboravi kad se jednom složi.