Pozdrav!
Imam nekih problema sa ovim routerom, pa me zanimaju moguce solucije.
Dakle, problem je wireless. Bez obzira sto sam administrator, te sto sam zicano spojen, kada sestra koristi wireless (facebook, youtube) vuce mi sve resurse i krese download/upload brzinu na minimum minimuma. Prevedeno, dok zuji i gleda video zapise na YT mogu staviti pjesmu tezine 5 mb da se skida pola sata. Evo, cisto banalni primjer.
Lag u igrama (multiplayer, naravno :P) da ne spominjem, a i dok se preko wirelessa odvijaju neke zahtjevnije funkcije koje vole povuci resurse (yt) da konekcija ima jitter, ponekad i packet loss.
Dakle, spojen sam zicom, sestra koristi wireless i tu je jos MaxTV.Jasno mi je da MaxTV krese brzinu cak do pola, medjutim, prije ovoga sam imao Thomson SpeedTouch (onaj crni sto na sredini ima malu izbocinu, ne mogu se sjetiti modela) i sve iste funkcije su se obavljale ali nije bilo nikakvih problema, pa cak ni lag-a u MP iako je sestra redovno koristila wireless i radila isto sto i sad.
Taj router je pregorio i dobio sam ovo kino.
Eh sad, objasnih covjeku u tehnickoj podrsci problem i njegov savjet je bio jednostavno kupiti novi router.
Najveci problem je sto logiran kao admin imam iste opcije kao i obican korisnik u routeru.
Pokusao sam manualno mjenjati po kanalima, mjenjati legacy, etc; ovaj router jednostavno nema bas nikakvih korisnih opcija.
Dobio sam jos jedan savjet, da probam i sestrin laptop zicano spojit.
Ne znam, koga god sam pitao kaze da je router smece, dobio sam tih par navedenih savjeta, te sam upucen da se obratim moderatoru pod nickom 'Nikky'.
Eto, cijenim svaku pomoc, sugestiju jer sam vise frustriran ovim cudovistem!
Hvala!