View Single Post
Staro 13.02.2012., 20:28   #1010
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor tomislav1967 Pregled postova
mislim da je i čisti marketing imati 8gb na prijenosniku... jel nema potreba ici preko 4gb niti se može iskoristit.
Generalno bih se složio (dakle, za većinu korisnika), ali ima nekih specifičnih situacija gdje je bitno imati masu rama (virtualne mašine, photoshop,...)

Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Gledajte, memorija na grafičkoj služi uglavnom za spremanje razno raznih tekstura korištenih u igri. Na tipičnoj rezoluciji većine prijenosnika (1366x768) 2 gige se jednostavno NE MOGU iskoristiti. Da je u pitanju jači grafički čip kao i minimalno FullHD rezolucija onda bi bila druga priča, ovako ta memorija služi samo da lijepo popuni brošure i specifikacije.
Točno to. Na 1080p će i npr. HD 6650 s 2 gige rama i GT540 s 1 GB imati 8 fps pa je svejedno, a na 768p će zauzeće ionako biti 500-800 MB pa je opet svejedno.

@Oldie: pa jedan GTX 9800+ s 512 MB koji mi stoji doma na polici namaže u igrama sve te mobilne grafičke čipove s 2 GB memorije. Ali budući da ti memorijski čipovi njih koštaju 7-8 $, zašto ih ne bi ugradili ako će privući kupce?
generic je offline   Reply With Quote