View Single Post
Staro 06.04.2005., 21:55   #38
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by ozren
DualCore, HyperThreading - to je sve lijepo i krasno no korisnost od doticnog za normalnog korisnika je vrlo mala.
Jebiga, normalni korisnik ne enkodira i renderira, ali se ni ne IGRA.

Citiraj:
Prvi problem je kaj vecina (skoro sve) aplikacija uopce ne zna iskoristiti vise procesora.
Opet, od kud ti to? Tamo gdje ima benifita od dva procesora, itekako postoji podrska. A ona ukljucuje 90% paketa od Adobea, Pinnaclea, Uleda, Corela, Autodeska...

Citiraj:
Za ostalo je HT skoro nebitan dok god se bavimo samo jednom aplikacijom. Kada imas ukljucen PhotoShop, Acrobat, XYZ, onda HT pocinje dobivati na smislu i razlika se moze osjetiti. No, tek sada kada je HT u sklopu sa dual-corem - do sada se razlika bas i nije dala osjetiti. No, opet je bitna stvar da threadovi ne rade nista slicno. Neovisno o tome, tu lezi glavna bit i korist od HT-a i to treba pozdraviti. Zato je AMD i licencirao SSE3 od Intela - SSE3 sadrzi instrukcije upravo vezane za HyperThreading i to im treba za njihov dual core. Ja spadam u one koji imaju toga brdo otvoreno u isto vrijeme i radujem se dualcoreu no isto tako se radujem i 64bitnosti. Sada postoji sansa da mi se HT svidi jer sa obicnim P4 to nije bio slucaj - Athlon 64 bi ga pokopao neovisno o HT-u.
To sto Athlon 64 pokopava P4 ne ovisi o tome jeli procesor 64bitan i ima li HT ili SSE3 nego je jednostavno bolje sklopljen.

Citiraj:
S druge strane, ne treba preuvelicavati korisnost dualcore/HT-a za stvari tipa encoding. Zasto? Zato sto oni koji rade encoding mashinu puste da radi samo i iskljucivo to jer to trajeeeee.... dok ona petlja ode se na kavu, spava se, itd. Samim tim multitasking njima bas i nije nesto bitno.
Zasto bi isli na kavu, kada enkodiranje mogu prepustiti jednoj jezgri a na drugoj montirati novi film?

Citiraj:
A 140+W za 3.2GH je smijesno.
Krasno, prvo je bilo 125W, a sad je 140W...

No da predjemo na navodno saljivi dio, vidjao sam procesore koji imaju istu disipaciju na 700MHz. I nitko se nije smijao... :\

Naravno, nadrim entuzijastima koji vole imati gamersko racunalo koje se ne cuje a uz to ima i zadnji krik procesorske tehnologije takva disipacija predstavlja ogroman problem. A netko tko ce ovaj procesor koristiti za _rad_ ce staviti posteni heatsink i ventilator i mirna Bosna...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote