View Single Post
Staro 13.02.2012., 17:46   #102
nexusone
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2008
pa dobro, znam da ima 4GPC-a, ali mi jos nije jasno kakve to veze ima sa fizikom i performansama sto je segmentirana u 4 dijela...

što se tice nvidia-inih CUDA jezgri i AMD-ovih stream procesora, znas da ih ne mozes direktno usporedivat posto se radi o razliciti arhitekuri. Do sada je nvidia uvijek imali manji broj CUDA jezgri koji su uglavno bili brzi od AMD-ovih.

tako da mi tvoja teorija jos uvije nijek jasna..

dakle HD7970 ima 2048 stream procesora, 128TMU-a i 32 ROP-a, radi na 925MHZ-a te ima 384 bitnu sabirnicu.
Kepler bi trebao imati 1536 CUDA jezgri, 128 TMU-a i 32ROP-a i trebao bi raditi na 950MHz-a, jedino mu je sirina memorijske sabirnice slaba tocka naspram HD7970.

Tako da kepler GK104 nebi smio biti sporiji od HD7970 kartice ili bi trebao biti u rangu sa njom, barem prema nekoj mojoj logici.

uglavno, zivi bili pa vidjeli kako ce to sve zavrsiti, bitno je da nvidia izbaci dobar proizvod pa da malo srusi cijene grafickih kartica.

da i jos me jedno zanima, kakve veze sad ima to da se nas dvojica razumijemo ko policajci? pa mozda ima koji policajac koji prati stanje na trzistu grafickih kartica pa se bolje razumije od nas ovdje...
nexusone je offline   Reply With Quote