Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 13.02.2012., 15:57   #6148
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Imagine je dao odgovor na to
Placebo efekt potrošača
No ajde, kabel od pojačala do zvučnika je dulji nego od tiskane pločice do konektora pa je i utjecaj na zvuk "veći". Pod navodnim znacima veći jer ne vjerujem kako kablovi mijenjaju išta značajno, osim da ja u svojoj glavi stvorim sliku kako se nešto promijenilo. Jedino ako govorimo o kabelu koji je oksidirao, malog poprečnog presjeka, velikog kapaciteta i sl. Tu je stanje stvari onda drugačije.
Kad bi imao skuplji sustav, potrošio bi i više novaca na kabele...Samo zato što bi si mogao dati oduška na to no opet ne bi pretjerao. U suprotnom, ne.
ja sam, recimo, na jednim jeftinijim zvučnicima koje sam imao, dao zamijeniti unutarnje ožićenje komadima jeftinog ali "dedicated" zvučničkog kabla. Došlo me, recimo, 100 kn (prije desetak godina, al ajde da je danas duplo skuplje....)

nije da sam osjetio neka značajnija poboljšanja (ajde nazvat ćemo to "kompaktnijim" zvukom, iako je možda bolja riječ gore spomenuti "placebo"), ali mi je srce bilo na mjestu - a to je dobar odnos uloženo-dobiveno

spiker je unutra imao doslovno bijelu žnoru od noćne lampe....a radilo se o poznatoj i priznatoj firmi (neću reći da se radilo o KEFu)

možda bi još prčkao po skretnici, ali nije se isplatilo zbog plastikaner fronte na koju su driveri bili ovješeni.

sad imam u "malom" sistemu Dual zvučnike iz 70'tih, i čim ulovim vremena bit će malo refreshanja i kabloviranja i možda dampiranja......just for fun

pozdrav
jean luc je offline   Reply With Quote