Citiraj:
Originally posted by ozren
Ne mijesaj snagu P4 procesora prilikom encodinga naspram dualcore/HT. tu se govori o tome koliko ti REALNO koristi dualcore...
|
...malo me zbunjujes... ili ja tu nesto ne razumijem...
Dual-core se ne ponasa kao dual-proc? Ako OS dual-core proc vidi kao jedan jedini thread, onda je to nesto drugo. Ako OS i aplikacije dual-core vide kao dva procesa/procesora, onda ne shvacam u cemu je fora.
Ako OS i aplikacije dual-core vide kao dva procesa, onda od dvoprocesorskog dual-core kompa ima itekakve koristi za reenkodiranje. Ispravi me ako grijesim.
Citiraj:
jer oni koji ce se ozbiljno bave encodingom ce imat dediciran stroj za to. i da, bit ce im bitno da je sto brzi encoding, no bit ce im svejedno kakve ce stroju biti performanse kada se odjednom vrti vise stvari.
|
Kada sam spomenuo racunalo za video-editing, onda sam i misli na dedicirani stroj. Koja korist od dva stroja (jedan za pripremu, drugi za enkoding), jer u tom slucaju treba imati poduplane licence za apsolutno sav software i hardware (npr. Premiere sa svojim kodecima + specijalizirana PCI HW kartica za HW ubrazanja).
Citiraj:
i treba reci jos jednu stvar - mozes ti imat 1000 dualcoreova no koja korist ako nemas BRDOOOO memorije.
|
Da, i? Ne kuzim na kaj se to odnosi? Uostalom, sto smatras BRDOOOOM memorije? Windowsi 2000/XP Professional ionako znaju raditi sa max 2GB RAMa.