View Single Post
Staro 06.04.2005., 16:58   #35
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by ozren
Ne mijesaj snagu P4 procesora prilikom encodinga naspram dualcore/HT. tu se govori o tome koliko ti REALNO koristi dualcore...
...malo me zbunjujes... ili ja tu nesto ne razumijem...

Dual-core se ne ponasa kao dual-proc? Ako OS dual-core proc vidi kao jedan jedini thread, onda je to nesto drugo. Ako OS i aplikacije dual-core vide kao dva procesa/procesora, onda ne shvacam u cemu je fora.

Ako OS i aplikacije dual-core vide kao dva procesa, onda od dvoprocesorskog dual-core kompa ima itekakve koristi za reenkodiranje. Ispravi me ako grijesim.

Citiraj:
jer oni koji ce se ozbiljno bave encodingom ce imat dediciran stroj za to. i da, bit ce im bitno da je sto brzi encoding, no bit ce im svejedno kakve ce stroju biti performanse kada se odjednom vrti vise stvari.
Kada sam spomenuo racunalo za video-editing, onda sam i misli na dedicirani stroj. Koja korist od dva stroja (jedan za pripremu, drugi za enkoding), jer u tom slucaju treba imati poduplane licence za apsolutno sav software i hardware (npr. Premiere sa svojim kodecima + specijalizirana PCI HW kartica za HW ubrazanja).

Citiraj:
i treba reci jos jednu stvar - mozes ti imat 1000 dualcoreova no koja korist ako nemas BRDOOOO memorije.
Da, i? Ne kuzim na kaj se to odnosi? Uostalom, sto smatras BRDOOOOM memorije? Windowsi 2000/XP Professional ionako znaju raditi sa max 2GB RAMa.