View Single Post
Staro 11.02.2012., 00:52   #1
M.Vlahovic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2008
AM3 konfa, misteriozni problem (blokira komp)

za početak, nisam siguran bih li ovo svrstao u hardverski ili softverski problem, al eto nek bude ovdje..
radi se o sljedećoj konfiguraciji:

Asrock N68-S3 UCC
AMD Athlon II X3 450
Kingmax 2x2GB 1333MHz DDR3
XFX 6950 1GB
PSU XFX 550W Core Edition 80
HDD WD 1TB Caviar Green 64MB cache
I ako je bitno:
AOC LCD F22+ spojen preko DVI

instaliran novi Windows 7 x64 (jer sam vjerovao da bi to moglo riješit problem, ili bar da eliminiram softverski dio donekle, prije je bila isto sedmica 32 bitna)
driveri za ploču su instalirani svi sa CDa od matične prvo
onda je instaliran najnoviji za grafičku sa neta

prije je bio pod eset smart security
a za ovu novu instalaciju sam stavio microsoftov security i sve je skenirao nema problema po njemu

ova 2 venta pušu nutra i nijedan ne vuče van
ali temp su ok, proc ne ide prek 60 čini mi se
a grafa klasično automatski neda preko 90

pasivac na chipsetu(jel je to chipset?) je topli, peče nakon 2-3 sekunde držanja, bi li njega trebalo hladit možda?
rami su na dodir ok

Problem je sljedeći
Znači, bez pravila, tu i tamo, bez nekog uzorka(jedino sam primjetio da ponekad češće za vrijeme gledanja filmova i to pogotovo ovih zahtjevnijih HD mkvova zna bit, ali rijeđe za vrijeme igrica tipa modern warfare MP i sl. , recimo Crysis 2 nikada) zablokira i bude u nekoj boji cijeli ekran(ne blue screen kao blue screen) nego neka boja samo, ponekad sa vertikalnim linijama u tamnijoj nijansi.
ako svira muzika , zna se dogodit, da tak zablokira, muzika i dalje svira kraće vrijeme i onda sve zašteka i nema pomoći nego restart

znači nebitno šta je, može biti žešći load da ništa ne bude, a može biti lagano surfanje sa muzikom da se dogodi, ili za vrijeme gledajna fotografija.

nikad nije OCan

evo još nekih slika ako može pomoći

izvrtio sam memtest sat i pol, došl oje do 40% coverage 0 errors

u isto vrijeme vrtio sam hdtune test, došlo je skoro do pola ništa crvenog nije bilo ali onda mi se zbloko komp(što naaravno ne znači da hdtune ili išta od ovih upaljenih programa ima veze s tim), sad je opet stavljen test pa ćemo ujutro znat za HDD

vrtio sam furmark neko vrijeme dok se temp nije popela do max 88 gjdje je stajala neko vrijeme pa sam ga ugasio

OCCT sam neko vrijeme vrtio također ništa

super pi 4m ne diže temp proca preko 50

skidam 3dmark za sutra da vidim oće li ga odvrtit do kraja

updateao sam bios na najnoviju verziju, pa ćemo vidit ima li koristi od toga

ima li netko još nekakvu ideju što bi se dalo probati da se utvrdi u čemu je problem??

hvala

Zadnje izmijenjeno od: M.Vlahovic. 11.02.2012. u 01:02.
M.Vlahovic je offline   Reply With Quote