Ma ta AIDA nezna izmjerit propusnost memorije kako treba, uzmite iz prve donje slike za primjer rezultat AIDA-inog Memory Copy testa - 18172 MB/s, što je nemoguće ako je maksimalna propusnost memorije 1932Mhz*64bita/8/1024=15,09375 GB/s, a AIDA daje 18.172 GB/s, šta se tiče testova koji znaju iskoristiti Dual Channel i Quad Channel setup onda pokrenite CPU PhotoWorxx, iz druge donje slike vidite da moj i7 na 4.03GHz zaostaje i to debelo za Core i7 965 na 3.2GHz cca. 10000 bodova samo zato što moj i7 radi u Single Channel modu naspram Triple Channel-a na i7 965, a da su iste frekvencije u pitanju razlika bi bila još i veća. Probajte pokrenuti navedeni test u SC, DC i QC modu, vjerujem da će biti ogromne razlike. Također se može vidjeti da stari i7 990X je gotovo duplo sporiji od novog i7 3960X, što zbog veće memorijske propusnosti, što zbog novije arhitekture, jer inače razlika između ta dva proca mislim da nije veća od 50%. Šta se tiče ostalih AIDA-inih testova nema prevelike razlike između SC i DC, a vjerovatno i ostalih modova.