View Single Post
Staro 10.02.2012., 16:26   #166
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor domis Pregled postova
heh, reci to ovima koji su uopce dosli na ideju acte, sope i pipe
Ma ima mali milijun primjera bespaltnoga softvera gdje ga autori ne limitiraju ni na koji način; okače ono malo "donate" sa strane i stvar šljaka ako uradak vrijedi.
Nama je to možda (još uvijek) malo strano jer paypal i sl. kartično poslovanje kao pojam među širim krugovoma ljudi egzistira praktički "od nedavno".
Npr. (iako i nije baš identično ovome gornjemu primjeru) jesu kojekakve aplikacie za iPhone, recimo- mali korisni programski dodatci u klasi "sve po 1$", pomnožiš to sa par milijuna (za kvalitetne uratke) i- svi sretni.
Da ne pričam za kojekakve igre na Steamu koje su malo-malo na akciji: pa hebemu, ne isplati mi se maltretirati više sa kojekakvim krekovima i sl. kada kvalitetnu stvar dobiš za razumne novce i to odmah: install&vozi, Miki; a "Onaj naš" i dalje bulazni o marketima, policama, uzimanju...kameno doba, yebomesvak!
I onda se čude što propadaju "velike" domaće nakladničke kuće i sl. močvare nazadnosti i bezumlja.
Internet mi je izlog u kojemu mogu probati proizvod koji bi mi mogao odgovarati; kada se uvjerim u tu pretpostavku- ja plaćam. I to bez iznimke.
Čak me je i čika Gates dočekao (a čekao je godinama) da mu iskeširam za nekoliko primjeraka OS-a.
Razlog?
Treba mi, mogu platiti, i-točka.

A tko se to naplatio od čovjeka "bez prebijene" u džepu?
Jel' im to ta "ciljana klijentela" koju žele "preobratiti"?

Po meni, i vođeno na ovaj način, upravo zadnjenavedena činjenica "minira" smisao čitavoga ovoga projekta (ako smisao uopće postoji).
  Reply With Quote