View Single Post
Staro 09.02.2012., 15:32   #280
tomov
Premium
Moj komp

tomov's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Citiraj:
Autor Deathclaw13 Pregled postova
necu ni pokusavati dalje, ja mislim da sam svoje dovoljno rekao

samo par nadopuna:

-elektronicka prigusnica 119kn (magnetne izbacene iz uporabe ages ago)
To ti se čini...
Prođi malo po državnim objektima gdje se stavlja rasvjeta na javnim natječajima gdje najurednije piše da je najpovoljnija ponuda ona koja je najjeftinija. E sad... Ako je investitor takav da se nije raspitao što staviti to je uvijek u načelu 4x18W i 2x36W s tim da u velikom broju slučajeva ne piše koja je prigušnica u igri. Misliš li da tamo zaista onda stoji elektronička prigušnica?

Citiraj:
-imas gotova rijesenja led 12W koje daju 800 lumena - lol 3W = 200lumen nije li to isto? ili sam ja propustio 18 godina matematike osnovne srednje i faksa...
Da ista je stvar te mi je drago da si završio fakultet kao i ja

Citiraj:
-ha ha ha 9000h zivot fluo lampe, divno ljudi probiru informacije, imo sam i ja jednu koja je zivila samo par tisuca sati - ignorirajmo cinjenicu da sam ju smrskao nogometnom loptom
Znam za jedan objekt u ZG koji ima fluo cijevi već 10 godina i duže i nisu ih mijenjali a znam za objekte u kojem je nova rasvjeta pa cijevi ne izdrže ni godinu dana.

Citiraj:
-nisam ja protivnik led-a, ali nije najisplativije rijesenje, koristenje ponajprije kao ukrasna rasvjeta ne kao osnovna
u spavacoj sobi gdje zelite postici sexy atmosferu npr
na trgu u osijeku da svijetli ispod fontane npr
te se u potpunosti slažem sa navedenim.

Citiraj:
-no ako netko ima pokoju placu za ulozit u led rasvjetu, by all means
-meni recimo odgovara da za 200kn rijesim komplet pitanje rasvjete - pa da uzimam hi-fi kabl za zvucnike da time napajam lampu :-p

- До свиданя (da svidanja)
LED rasvjeta se isplati za određene korisnike koji imaju potrebu za svjetlom 24/7 kao npr:
- zračna luka
- autobusni kolodvor
- javne garaže
- hoteli (hodnici i recepcije)
- itd.

Isti ti korisnici su u crvenom tarifnom modelu gdje osim niže tarife i više tarife plaćaju angažiranu vršnu snagu. Na jednom ogromnom hotelu (svojevremeno pročitah na netu negdje) gdje je rađen case study zamijene samo halogenih žarulja sa LED žaruljama vršnu snagu rasvjete su smanjili za više od 50%. Mislim da to nije malo.
tomov je offline   Reply With Quote