Citiraj:
Autor generic
Ajd da i ja nabacim svoje 2 lipe
Nisam baš siguran. Mislim da ATI-jevi driveri u sljedećim iteracijama uglavnom ispravljaju greške, a u manjoj mjeri poboljšavaju performanse. A i da poboljšaju performanse 15%, to i dalje daje nvidiji 26% prednosti (pod pretpostavkom da je zbilja brža 45% u odnosu na sadašnje performanse 7970). A cijena će se onda tako i postaviti, jbg, kapitalizam.
Ne mora biti iz razloga što je i ATI s 55 nm imao 4870 (4890) s 800 shadera i udvostručio to na 5870 prelaskom na 40 nm proces.
Ma naravno da hoće
A da se osvrnem i na Charlijev članak... To je ono čega se svi bojimo, da ćemo za pola igri trebati jedan đifors, a za drugu polovicu radeka. A neke igre jako pokazuju da je taj smjer razvoja realan (npr. HAWX(2), dugo vremena far cry 2, SC2, civilization V...).
|
S tom razlikom da je R770 bio malecki čip (263 mm^2), a poduplavanje broja shadera je bez obzira na proizvodni proces donjelo povečanje jezgre (334mm^2 za cypress)
Ako pogledaš da gtx 580 sa svojih 512 shadera ima oko 520 mm^2, onda je poduplavanje broja shadera teško izvedivo bez mastodonta od čipa. Sve mi se čini da će nevidija izdat kalorifere koji će trebat zasebno napanje ako su ove glasine točne