Citiraj:
Originally posted by Konan
A vaši čitatelji ne koriste DVD shrink. Ne vrte neku aplikaciju u pozadini? I EE je EE zato kaj ima HT, dakle može glumiti 4 jezgre. Na Anandtechu lijepo piše da je puno ugodniji rad sa dual core procesorima u(držite se polijećemo) u aplikcaijama koje koristi puno korsnika. A ako vama 2 i više puta brže od Athlona FX predstavljaju teški priomašaj onda stvarno ne znam kak je problem u manje od 25% razlike u igrama.
Istina je da se jako osjeti razlika kada se koristi više od jedne aplikacije. Evo
importiranje mailova dok radi WinRAR.
The non-HT Pentium 4 imported around 500 emails, while the HT P4 EE imported around 1700 emails by the time WinRAR was done. Neither of those are even close to the performance of the dual core chips, which each imported over 3000 emails in the same 40 seconds. The single core Athlon 64 FX-55 also only imported around 400 emails.
|
Koliko često importaš mailbox iz jedne aplikacije u drugu dok istovremeno kompresiraš nekaj u pozadini?
Meni je jasno da je ugodnije raditi u multi-tasking okruženju sa procesorom koji HT ili dvije jezgre (ili oboje, ili je riječ o SMP sustavu), samo je pitanje da li dovoljno vremena za računalom provodiš u baš takvom okruženju ili pičiš samo po jednoj do dvije aplikacije istovremeno. Da mene osobno pitaš da li bi izabrao između novog Extreme Editiona i FX-57 ili čak 59, ja bi izabrao Extreme Edition. Imam razlog za to - igram se izuzetno rijetko, a većinu vremena za računalom (a to je praktički cijeli dan) provodim u multi-tasking okruženju sa hrpom otvorenih aplikacija.