Citiraj:
Autor begi
Je sam li kome nedostajao  Evo malo sam se zabrinuo, položio sam 1984.vozački ispit, a izgleda za ovolike godie nisam ništa naučio o vožnji po snijegu i ledu. Formula kaže Sila trenja jednaka koeficijent trenja puta sila koja pritiska tj.težina. Ako većina automobila ima težinski odnos 60-40% prednji vs zadnji dio znači da je sila trenja najmanje 20% veća na prednjim točkovima. Kada se tome doda njihova upravljivost putem volalna onda o tome ne treba dalje diskutovati. To je kao da neko hoće da raspravlja npr da je celeron i sempron isti vrag kao i punokrvni procesor. Iz tog razloga nemam više komentara na tu temu. Volio bi da se netko javi u moje ime sa Gorskog kotara ili sl da ovim ravničarima održi lekciju 
|
Poznam ja ekipe koji su položili vozački i 74e pa imaju jedno 5x manje km za volanom

Mani se ti formula i gluposti (zaboravio si da je formula škrabotina na papiru, a praksa i uvjeti na cesti, vrsta podloge, stanje podloge, vrsta ovjesa na automobilu, vrsta guma, itd, da su to sve stvari koje BITNO utječu na trenje

)....
Bmw od e36 linije (91.g) na dalje (e46,e90,e39,e60...) ima 50/50 omjer težine

Tako da ti i teorija o 'većini automobila' pada u vodu

, a pogotovo ovaj smijeh od teorije o upravljivosti... Da sam znao da će pasti ovakva mudrolija, snimao bih sada lijepo 10km neočišćene (jučer ujutro zadnji put) ceste, ja sa fwd autom i 1mj starim 14" zimuljama jedva pratim 530d e39 na 16" zimuljama. A usporedba fwd i rwd sa celeronima i 'punokrvnim' procesorima je ne smiješna, nego žalosna. Jel ti znaš koji su limiti i mane fwd? Jel znaš da gotovo svi automobili visoke klase imaju zadnji pogon (ostatak ima awd)?
Ma mislim, ono, znam da je ovo pce, ali ovakva lupetanja