Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.02.2012., 19:16   #2483
danijel_b
Premium
Moj komp

danijel_b's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
@jopis
Upravo to, treba samo malo znanja i nekakve pristojne gume (kod mene su 4godisnje Michelin primacy alpin 3 koje i nisu bas vrh) i stvar se krece.
Vozio sam puno aute s prednjim pogonom, kod njih kad njuska u zavoju proklize tu popravka nema, pomogne eventualno stisnut kvacilo i nadati se da ce uhvatit smjer. Problem je okretni moment na upravljackim kotacima. Na pravcu su stabilniji prednji pogoni jer su opcenito tezi naprijed.
Straznji pogon bez zimskih guma je zesci fail tu nema dvojbe
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
To nije uopce upitno. Voze one bez problema. Problem je pri kretanju sa prakinga ili od nekud, pogotovo kad nema mjesta da se izade is prve. Malo udubljenje je dovoljno da se zaglavi na nekom zaledenom parkingu. Vozio sam vise puta 740 po snijegu i kad jednom zaglavi nema sansi, pogotovo jer automatika izbaci iz brzine nakon sto se neko vrijeme okrecu kotaci. Tu prednji pogon ima prednost, vjerojatno jer je vise mase iznad pogonske osovine i puno lakse se izvuc i puno teze se zaglavi.
Ne znam, sedmica je ipak nesto drugo, kod sebe kad se uparkiram u dublji snijeg, iskljucim DTC i par puta naprijed natrag s brzim saltanjem uvijek me iskopa van. Opcenito je automatika njesra za snijeg osim ak je u sprezi s dobrim 4x4 pogonom, a na toj sedmici su pretpostavljam gume 255 širine bile?