View Single Post
Staro 05.04.2005., 01:12   #22
Raven_1
Night shift
Moj komp

Raven_1's Avatar

Datum registracije: Jul 2002
1. Nisi dao usporedbu s istim medijima zapisanim na Pioneer-u. Da si malo pogledao na relevantnim forumima vidio bi da se jedino mogu uspoređivati podaci gdje su obje pržilice imale iste uvjete i gdje je probano više medija istog proizvođača (zbog mogućnosti lošeg primjerka), testirano na istom čitaču ili više njih s istom verzijom programa.

2. LG odlično zapisuje na TY i MCC, ali snimanje na 12x ili 16x na većini medija daje lošije rezultate. Međutim i dalje je zapis dobre kvalitete.

3. Test s KProbe je za osobnu upotrebu i nije relevantan jer pogreške su ponekad veće o 15%, a Plextools se u zadnjih par verzija poboljšao, ali i to nije mjerodavno. Pravi testovi se izvode na uređajima poput Almedio dvd checkera.

4. Našao sam test koji je usporediv jer je testirano u skoro istim uvjetima i Pioneer 109 ima PI Max=36 Av.=6.90, a LG ima PI Max=91 i Av.=13.23. Radi se o DVD-R MCC 03RG20 16x sprženo na 16x. Na DVD+R mediju istog proizvođača LG ima PI Max=153 i Av.=19.53 dok Pioneer ima PI Max=15 i Av.=1.26. Možeš pogledati više na CDRInfo

Testirao sam oko 100 cd-ova na 3 različita uređaja sa Plextools i KProbe, a sada radim test DVD-ova. Problem je što ne mogu skupiti barem 5 primjeraka iste marke i proizvođača DVD-a pa ću se koncentrirati samo na Verbatim, Traxdatu, Princo, Aritu, Kvark i E Proformance. Testovi dugo traju pa ću ih postati nadam se do kraja mjeseca.

Proc: AMD X2 3800+ cooled by TT BigTyphoon
Matična: ABIT AN8 SLI
RAM: 2x512MB OCZ Platinum EL rev2 PC3200
Grafička: SAPPHIRE ATI RADEON HD3450 256MB
HDD: WD 40GB i Samsung 160GB @ 7200
RW:DVD-ROM Pioneer DVD-106
PSU: 420W Xilence RedWing

"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again."

--uoɥʇʎd ʎʇuoɯ--
Raven_1 je offline   Reply With Quote