Citiraj:
Originally posted by Eddie
imam toshibu i mogu reći da čita sve, a brzina čitanja dvd-ova je 16X, a cd-ove potegne do 52X, ali je pri čitanju cd-ova glasan. divx 700mb na hard 2:18min.
|
Nova Toshiba je katastrofalna, a stari model je bio bolji, ali ne idealan. Samsung=Toshiba. Teac zna radit probleme u paru s određenim pržama, a Asus je prije ove serije imao jednu lošu, ali novi čitaju ok iako ponekad imaju problema s izgrebanim medijima. Plextor-ov DVD čitač je skuplji, a nije ništa bolji.
LG sam čuo da ima problema s čitanjem izgrebanih CD-a (backup orig.), ali da je ok za čitanje DVD-ova. LiteOn ok čita cd-ove, ali s dual-layer DVD-ovima je sporiji od Asusa. LiteOn ima malo bolji CD i DVD error correction.Pioneer slot-in se više ne proizvodi, a NEC ne briljira s čitanjem izgrebanih (oštećenih) medija.
Navedni su podaci sa isprobanih 3-8 uređaja od svih proizvođača, a moguće je da nekome pojedini primjerak npr. Teac-a bolje radi. Cijene su se spustile prenisko da bi zadržali kvalitetu.Na kraju moja je preporuka bilo koji, a čitanje problematičnih medija prepustite pržilici, a isto tako i ripanje.
Da ja uzimam novi čitač onda bi uzeo pržu jer za malo veću cijenu dobijem kvalitetniji uređaj i naravno mogućnost snimanja.