Citiraj:
Autor Hackerivs
- ruter koji se koristi na IMS-u obavezno mora biti t-comov kako bi mu ACS poslao podatke (spajanje nekog drugog rutera moguće je tek nakon izvlačenja podataka iz postojećeg t-comovog)
|
Te podatke dobiš pri priključenju na VoIP. Bar sam ja dobio (ako mislimo na isto?)
Citiraj:
Autor Hackerivs
- iako će na ovom potezu HT uštediti doslovno milijune, korisnici neće ništa osjetiti zato jer će cijene ostati iste
|
U vezi cijena usluga i tog... E za to zaista ne želim ulaziti, jer tko zna kako to HAKOM određuje. T-comu je bilo zabranjeno uvođenje maxphone-a zbog konkurencije, monopola i sl. stvari. Koliko je tu kriv t-com, a koliko sam hakom - to nebih znao
Citiraj:
Autor Hackerivs
- još jedan od nedostataka je da se ne može u kući spojiti više od 2 telefona jer ruter ne raspolaže odgovarajućom amperažom kako bi napajao više telefona
|
Ja sam ih spojio 3 na jednu utičnicu mediamatrix-a. Ali ne znam kako je to kod SX763-a.
Citiraj:
Autor Hackerivs
- nemogućnost korištenja pulsnog telefona (ja recimo imam pulsni telefon u svojoj kući koji lijepo izgleda, zašt bi ja sad na IMS prešao pa da ga moram isključiti)
|
S ovime nisam bio upoznat!
Citiraj:
Autor Hackerivs
- u kućama ili stanovima gdje je ruter udaljen od telefona potrebno je dodatno kabloviranje koje će HT obaviti besplatno, ali naravno oni neće voditi računa o tome kako to estetski izgleda.
|
A na što je dosad router bio spojen, ako ne na telefonsku liniju? Zašto bi bilo potrebno dodatno kabliranje? Što nedostaje postojećim telefonskim kablovima?
Citiraj:
Autor Hackerivs
i tu još naravno ima mali milijun ostalih negativnih strana zbog koje ja nebi prešao na IMS
|
Zanima me kojih?
btw. ne stajem niti na jednu stranu, da se zna. Tu sam samo za raspravu nedostataka i pozitivnih stvari za IMS, kako bih znao na što moram paziti kod svojeg VoIP-a.