View Single Post
Staro 04.02.2012., 18:20   #149
morbid_angel
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Hackerivs Pregled postova
- ruter koji se koristi na IMS-u obavezno mora biti t-comov kako bi mu ACS poslao podatke (spajanje nekog drugog rutera moguće je tek nakon izvlačenja podataka iz postojećeg t-comovog)
Te podatke dobiš pri priključenju na VoIP. Bar sam ja dobio (ako mislimo na isto?)
Citiraj:
- iako će na ovom potezu HT uštediti doslovno milijune, korisnici neće ništa osjetiti zato jer će cijene ostati iste
U vezi cijena usluga i tog... E za to zaista ne želim ulaziti, jer tko zna kako to HAKOM određuje. T-comu je bilo zabranjeno uvođenje maxphone-a zbog konkurencije, monopola i sl. stvari. Koliko je tu kriv t-com, a koliko sam hakom - to nebih znao

Citiraj:
- još jedan od nedostataka je da se ne može u kući spojiti više od 2 telefona jer ruter ne raspolaže odgovarajućom amperažom kako bi napajao više telefona
Ja sam ih spojio 3 na jednu utičnicu mediamatrix-a. Ali ne znam kako je to kod SX763-a.

Citiraj:
- nemogućnost korištenja pulsnog telefona (ja recimo imam pulsni telefon u svojoj kući koji lijepo izgleda, zašt bi ja sad na IMS prešao pa da ga moram isključiti)
S ovime nisam bio upoznat!

Citiraj:
- u kućama ili stanovima gdje je ruter udaljen od telefona potrebno je dodatno kabloviranje koje će HT obaviti besplatno, ali naravno oni neće voditi računa o tome kako to estetski izgleda.
A na što je dosad router bio spojen, ako ne na telefonsku liniju? Zašto bi bilo potrebno dodatno kabliranje? Što nedostaje postojećim telefonskim kablovima?

Citiraj:
i tu još naravno ima mali milijun ostalih negativnih strana zbog koje ja nebi prešao na IMS
Zanima me kojih?

btw. ne stajem niti na jednu stranu, da se zna. Tu sam samo za raspravu nedostataka i pozitivnih stvari za IMS, kako bih znao na što moram paziti kod svojeg VoIP-a.
morbid_angel je offline   Reply With Quote