Citiraj:
Originally posted by RAK
...
Sada koristim JNC 400W koje je modificirano tako da sam u seriji spojio 2 slaba osigurača (brzi i spori) i, naravno, krunicu. Još se pouzdam u to da živim u zgradi koja nema niti jedan kabel koji ide po zraku, pa mi grom ne može naštetiti. Ali pouzdaj se ti u HEP. [/B]
|
Rake, ovako :
- Ajde ti odma iz napajanja izvadi onaj spori osigurač, jer ti ama baš i ništa ne pomaže(ko ti kaže da pomaže slobodno ga tresni i reci da nema pojma o elektrici)!!!
Jer ako ti nešto krene goriti il sl. ionako će ti prvo zgorit onaj brzi, pa od sporog nema koristi
radije si onda stavi još jedan brzi na drugi vodič(onaj plavi), za zlu netrebalo
- prošeći se do (nadam se da nije reklama

)H.Spota, i kupi si onu letvu od 40 i nešto kuna, što ima prenaponsku zaštitu (pa čak i za modem!!!)
- grom ti nemora drmnut direkt u žicu da bi ti skurio komp (obično je dovoljno da lupi u zgradu, ako gromobrani nisu baš kako treba, a u većini zgrada i nisu!!!)
- a u obližnji kafić pođi samo na kavicu (po mogućnosti malu), pa ćeš za jedno 15 godina od uštede na kavama moći kupit enermax-a...
- Ne trabunjam ti bez veze, imam nešto malo iskustva u tome (5 godina praktičnog rada sa sličnom tematikom)