View Single Post
Staro 03.02.2012., 13:45   #216
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor neznamto Pregled postova
Našao sam Android market na desktopu (sakriven je bio).
A sad idem probati nešto skinuti.

Evo radi sve, klizi ko podmazano.
Prošle su moje muke Isusove, ne osječam se više da sam glup.

Hvala Vam ljudi, puno ste mi pomogli, od same kupovine pa do tečaja korištenja.

Ali i dalje ću Vas gnjaviti, kao npr. još nisam uspio podesiti Windows 1250 kodiranje za tekst, nego mi na mjesto hrvatskih znakova izbacuje kineske hijeroglife.
HTML stranicu sa interneta kad snimmim kao tekst, na Windows-ima mi bez problema u NotePadu prikazuje hrvatska slova i kad taj .txt dokument prebacim na tablet, mogu ga listati kao knjigu, ali nema hrvatskih znakova.
Jednom sam slučajno ušao u neki editor na tabletu i tamo u Windows 1250 prikazuje hrvatska slova, ali u tom editoru se ne može listati nego ispiše u jednom prozoru 100 stranica teksta.
U cijelom tabletu samo na jednom mjestu sam našao gdje se može promijeniti kodiranje u Windows 1250 i promijenio sam ali i dalje prikazuje hijeroglife na mjestu hrvatskih znakova.
Ne znam postoji li kakva aplikacija da to riješi koja kodira na Windows 1250 ili to moram pronaći negdje u system-u (root-u) na tabletu.
Dobro je čitati i sa tim hijeroglifima, ali volio bih još i to rješiti jer tada ne bih morao obavljati nikakve pretvorbe u epub format, a zapravo i tamo kad pretvorim ne budu hrvatska slova pa ni to ne bi rješilo problem.
Zapravo čitanje tekstova mi je i primarna namjena tableta a pored toga gledanje filmova, samo moram naći player koji podržava titlove.

Jedina zamjerka na tablet mi je dosta tihi zvučnici, a sa svime ostalim sam zadovoljan za moje potrebe. I još ako imate kakav prijedlog za dobar audio player, jer ovaj njegov mi se ne sviđa.
OK, market smo uhodali dakle mozes skidati nove app-ove.
Sto se teksta tice, problem ces rijesiti drugom aplikacijom za citanje. Meni najdrazi su FBreader i Aldiko. Probaj, imaju gro opcija. Ili nesto drugo s marketa.

Sto se playera tice, najdrazi mi je Cloudskipper. Razvija ga mala skupina audio entuzijasta i cini mi se daleko najkompletniji a besplatan je. Vizualno takodjer.
Zvone2772 je offline   Reply With Quote