Citiraj:
Autor rak21
Prijatelj mi je slagao www stranicu i prilikom rada imao ju je otvorenu u svim relevantnim browserima (Opera, Chrome, IE i Firefox) jer je želio da u svakom radi kako spada i da ispravno prikazuje sve elemente stranice.
Većina "majstora" ne radi tako jer im to iziskuje dodatan trud i vrijeme (čitaj novac) pa svi kreću s pretpostavkom da radi na IE i Firefox. Sad se u igru ubacio i Chrome pa developeri prilagođavaju stranice i za njega.
Opera (nažalost) nema toliki broj korisnika (iako je i najbrža i "najlakša" za OS) pa developeri idu linijom lakšeg otpora i neopravdano ju zanemaruju..
Što se tiče držanja standarda mislim da je opera na 1. mjestu od svih browsera. Znam da većinu ljudi to ne zanima i ne vidi dalje od: "na operi to ne radi kako treba". I ja ponekad pomislim tako no i dalje mi je no1 browser..
|
gle sve to stoji, ali da je opera tako super bila bi na mjestu FF ili Chrome-a, zašto se onda Opera ne prilagodi drugima pa da postane popularnij browser? Nemoj te se zavaravat, vama je operu draga ali nije toliko dobra i te fore sa pravilnom izradom stranice više ne prolaze, da od cca 10 browsera na tržištu svi rade ok i nemaju problema sa prikazivanjem stranica osim Opere? Mojne burke ... pa danas živimo u 21 st. takve stvari bi trebale biti prošlost.
Udio Opere na tržištu 03/2011 je bio 2,20% sada 01/2012 je 1,66% nije bez razloga.