Gradnja mreže
pa na Fortigate (security)--> ADSL router. -->
Pozdrav !
Dosta dugo nisam bio na pc ekspertu, trebam savjet nekoga tko ima iskustva s wireless mrežom unutar zgrade.
Situacija je slijedeća. Zgrada ima 2 etaže, te dvije bočne lokacije od te dvije etaže, koje su do 100 m udaljenosti od centralne komunikacijske točke, ADSL-a.
Svaka etaža ima hodnike u četverokutu, pravilnog rasporeda, dužine 25 m po hodniku. Unutar hodnika su uredi desno i lijevo do 4 m od svakog hodnika.
Izdvojene lokacije su kako sam rekao do 100 m od centralne točke.
Moj plan je da svaku etažu pokrijem sa 4 wireless routera /AP-a, po svakom kutu hodnika, tako da se vide optički i u wds/bridge modu. Na 1. od njih bi s adsl-a došao cat 5 e kablom, na 2 etaži sve isto, na istim mjestima točke, s time da bi 1. u redu na 2. etaži komunicirao s onim ispod sebe na 1. etaži u wds/bridge modu.
Moje je pitanje, ako bi svaki slijedeći do onog zadnjeg u redu 8. bio spojen u wds/bridge mode, koliko bi ukupno pala brzina ? Izgubi li se na svakome slijedećem po 50 % brzine ili padne na 33 % ako mora komunicirati s 2 susjedna, osim zadnjeg ?
Odnosno koje je rješenje najbolje, za spajanje ovih wireless točki međusobno.
Ove 2 izdvojene točke bi došao sa kabelom, a svi bi kablovi završili u switchu ---> pa na Fortigate (security)--> ADSL router.