View Single Post
Staro 03.02.2012., 12:52   #101
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Prijatelj mi je slagao www stranicu i prilikom rada imao ju je otvorenu u svim relevantnim browserima (Opera, Chrome, IE i Firefox) jer je želio da u svakom radi kako spada i da ispravno prikazuje sve elemente stranice.

Većina "majstora" ne radi tako jer im to iziskuje dodatan trud i vrijeme (čitaj novac) pa svi kreću s pretpostavkom da radi na IE i Firefox. Sad se u igru ubacio i Chrome pa developeri prilagođavaju stranice i za njega.

Opera (nažalost) nema toliki broj korisnika (iako je i najbrža i "najlakša" za OS) pa developeri idu linijom lakšeg otpora i neopravdano ju zanemaruju..

Što se tiče držanja standarda mislim da je opera na 1. mjestu od svih browsera. Znam da većinu ljudi to ne zanima i ne vidi dalje od: "na operi to ne radi kako treba". I ja ponekad pomislim tako no i dalje mi je no1 browser.. Chrome se opasno približio da ju zamijeni no nestabilniji je s flashom, zna ubiti sustav a nokon buđenja iz sleepa mu treba par minuta da "naiđe". Isto zaštopavanje se desi kad se otvori pri surfanju s puno otvorenih tabova dok Opera navedene probleme nema..

IE ne shvaćam ozbiljno odavno (mada znam da se debelo popravio) a FF mi nikad nije sjeo (ponajviše vizualno)..
rak21 je offline