View Single Post
Staro 03.02.2012., 08:27   #16
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Mislim da je korisnik iznad u pravu. Slična tendencija se može vidjeti i s novim Windowsima.
Ti Visage govoriš o dodatnim gumbima kao da je to pozitivno
Mislim da tableti dovode preuranjenu smrt terminu funkcionalnost - ona se preimenuje u "osnovna funkcionalnost" gdje imaš nekoliko velikih ikona na koje možeš svojim masnim prstima klikati i to je to.
Scroll je postao swipe, a click je postao touch.
Prepodučam fino štivo koliko smo kripl danas točno:
Bret Victor, bivši Appleov dizajner

Sve to ima jaku kulturalnu i ideološku pozadinu, a google search recimo odličan je nastavak toga. Kad su firme shvatile da se ne mogu otvoreno boriti protiv interneta, prešle su na odličnu strategiju - pokušati će internet "krojiti" prema korisniku - što je za mene smrt interneta.
Google search će tako pretraživati one stranice koje smo mi već prije gledali pa su nam možda zanimljive. "veličina interneta" danas je sve manja i manja zahvaljujući današnjim korporacijama koje vrlo mudro mijenjaju pejzaž mreže.

Pokušajte u google.com upisati "John Stewart" ime lika iz Green Lanterna. On će vam AUTOMATSKI prikazivati rezultate poznatog satiričara Jona Stewarta.
Čini vam se kao mala promjena? Čekajte par mjeseci pa će vam kada upišete Harry Potter google izbacivat slike psa vašeg Google + prijatelja koji se zove Harry Potter, a malog čarobnjaka neće bit na vidiku