View Single Post
Staro 02.02.2012., 22:27   #14
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004

Okularim PCE pretrazivanje, u nadi da se nesto zbirnije komentiralo o neumoljivo sadistickim promjenama via youtube/gmail. No, bas mi i ne polazi za rukom, pa cu istresti u temi slicne proslosti.

Citam kletve i upozorenja kad kojekakve "new look" novine postaju stalne. Sredina 3-ceg mjeseca, cini se, postaje klapa za finalizaciju svih promjena, i to puno sire od Google/Tubarice. Ako ste pazljivije promotrili sto sve planiraju, izvan onoga sto suceljem forsiraju korisnicima, onda je tesko ne primjetiti ironiju postupaka, koji imaju upravo izrazito nesocijalnu i neprijateljsku osnovu u onome sto bi servisi trebali biti ekstenzijom ugodne komunikacije.

Gmail me previse ne dira, jer mi nikad ne moze biti vise do ispomocne adrese, ali ne skrivam da su iritantno dosadni u vrebanju i stalnom vracanju na novi izgled, kojeg s gadjenjem odmah vracam na staro.

No Youtube me je doslovno pomeo promjenama koje zele ustaliti. Prije nekoliko mjeseci, na jednom od kanala, htio sam nesto promijeniti preko mobilnog sucelja i ostao zacudjen, gdje je nestala kategorija "prijatelja" koju sam tek za nekoliko mjeseci skapirao da su vec tad polako poceli micati.

Kako svake promjene uvijek imaju i svoje pobornike, zanima me, moze li se naci jedan forumas kojem se sterilni template izgled svidja? Jer nisam jednu osobu nasao, koja nije izjavila ili napisala gadjenje na temu youtube sucelja. Promjena je toliko drasticna i nefunkcionalna, da osim logiranja u privatne poruke (kad postane stalno) i skoka na same video linkove, gotvo da nemam sto raditi na "kucnoj stranici" kanala. Kad bih isao namjerno i destruktivno rearanzirati staro sucelje, vjerojatno ne bih mogao uciniti invalidniji osjecaj koristenja, kao u "novom izgledu" youtube dizajnu.

Imam osjecaj kao da se negdje skriva nevidljiva opcija "dokupi funkcionalni izgled" samo je jos nismo u stanju pronaci

Da cujem, kako dise PCE zupanija na temu nove tubarice?
Visage je offline   Reply With Quote