Citiraj:

Autor  Renesis

i sami ste skuzili unazad zadnjih 40 stranica, da je max overclock oko 700-750Mhz, preko toga rijetko koji ide. ili se ruši stalno ili ima losiji score (sto opet znaci da je nestabilan).  

ono što dobivate je baterija koja kraće traje, i mobitel koji se više grije, a radi marginalno brže. jedini napredak se vidi u igricama... 

daklem. ako vas bas veseli overclock, poigrajte se s time i vidite dokle ide stabilno. i to je to. ako vam nije dovoljno, kupite drugi mobitel, mozda cete imati vise srece, ili necete... 

| 

Slazem se sa svime navedenim, samo sam htio dodati jos nesto, vecina vas kao da nije nikad clockala proc na kompu, imas dvije potpuno iste konfiguracije, i realno uvijek ce na jednoj proc moci ici malo vislje na npr istoj voltazi, a upravo o tome se i ovdje radi.
Koliko sam citao na netu o clockanju proca na androidu, u kernelu roma definiraju se vrijednosti clocka procesora, uz njih se postavlja i vrijednost voltaze koju proc dobiva na odredjenom broju mhz-a, neko kao npr a.war je dobio jebeno dobar proc i radi mu stabilno i na preko 800 mhz sa voltazom koja je definirana u kernelu, moj npr nece preko 710 mhz, sve preko toga mob se restarta, vjeratno da je u kernelu podeseno da proc dobiva malo vecu voltazu na vecim brzinama, mogao bi ga vise dignuti.
Pretpostavljam da je goran upravo to napravio sa svojim romom, podigao vrijednosti napona, i da vam zbog toga svima na tom romu baterija kratko traje, no drugi problem tu je i toplina, procesor ce npr ako se pregrijava biti manje efikasan, tako da to sto i dobijes sa vecom brzinom se ponistava sa manjom efikasnoscu...