Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 01.02.2012., 15:11   #6087
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
vmetalni visoki mi je naprosto čudo za jedan driver tog ustroja ove klase kako svira... imao sam 25mm svilu u dva spikera prije i ovaj mi recimo najprirodnije reproducira svoje područje.

metlice na sneru i činelama su za poludit recimo koliko klize.

edit: pričamo o spikeru kojeg sam ja pazario u dućanu za 5k kn
nisam prije baš gledao taj zvučnik, sad vidim da ima dva br-a, od kojih je onaj gornji očito naciljan na tweeter i funkcionira kao zatvorena ventilirana komora?

kao kod b%w flagshipa, samo unutar kabineta.......zanimljivo.

istina, vidim po forumima da su trenutno naj-marke wharf, dali i ma, jer daju poštenu protuvrijednost za novac.

nevjerojatno kak to ciklički dolazi firmama:

prije par mjeseci sam se zgrozio kad sa po prvi put uživo vidio KEFovu C seriju. trese se ko puding na dodir. A kad sam ja pikirao na tu klasu, Kef je radio odlične code i creste, B&W jako popularnu DM 3 i 6 seriju (nisam kupio jer je metalni visoki vrištao.), a wharfedale je prodavao groznu, mislim vardus, seriju, potpuno obuvenu u kineski melamin-polymer.

današnja serija 9 od wharfedalea izgleda onako kako očekuješ od zvučnika, pa čak i serija 10 prolazi iako mi je sumnjivija -jbg, ne volim plastični front ak ne košta bar 1,5 k eura...(počinje li to novi ciklus?), a Monitor audio koristi debeli mdf, klasičan oblik i kvalitetne drivere u početnoj klasi...

valjda nam je zato hobi zanimljiv....
jean luc je offline   Reply With Quote