View Single Post
Staro 01.02.2012., 01:24   #128
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Ako piše da je izvanredan studij, onda si izvanredan student i nemaš studentska prava (X-ica, subvencioniran javni prijevoz, razni popusti) i plaćaš pun iznos školarine.
- ja sam vanredni student treće godine stručnog studija na veleučilištu u rijeci, ovo šta pričam (koliko sam skužio zavisi od faksa, učilišta, sveučilišta ili veleučilišta) ne vrijedi za sve škole... imam pravo na iksicu - ali nemam pravo na 750 kn mjesečno na njoj (subvenciju), nemam pravo na autotrolej prijevoz od 54 kn, nego plaćam kao nezaposljenjak od 134 kn, nemam pravo na 100 kn mjesečno subvenciju stana (moj cimer ima), moj cimer je godinu platio 7300 kn, ja sam platio 5000 (daklem skoro 2500 kn jeftinije)

Citiraj:
Autor aski Pregled postova
Nemoj se samo zavarati da ne moras nikad na faks, ako upises vanredno. Imaju i oni dosta posla, gradivo je isto kao i redovnima, samo sto oni imaju nabijeniji raspored i obicno popodnevna predavanja. A Swarm ti je napisao lijepo za prava. Puno pogodnosti se gubi ako nisi redovan student.

I jos nesto, sto se tice Rijeke, ne znam kakva je situacija sa tim smjerom kojeg zelis upisati, ali je opcenito MedRi lani bio jedan od najtrazenijih, ako ne i najtrazeniji faks na prijavama.
Mislim da je to cak i najbolji rijecki fakultet.
mi predavanja od druge pa sad, dosad, treće godine imamo zajedno sa redovnim (jedino smo prvu godinu bili zajedno jer nas je bilo pun kurac)... ista stvar, jedino šta se razlikujemo po "nazivu" (i gore stvarima koje sam napisao) gradivo je identično, predavanja isto, fališ - ne dobiješ bodove za dolaske, dakle, kod nas - situacija - skoro pa isti q