Citiraj:
Autor Baja 001
To je problem, jer za tako nešto triba love. Blueman je otiša iz trancea jer nije bilo kruva za njega... Kvaliteta nije mainstream i ne prolazi zarada.
|
Sve šta nije od uber popularnih producenata se proda u cca manje od 1000 primjeraka i to jedino kupuju dj-i jer moraju. Evo jedan primjer, na Trancefix forumu se jednom pričalo o tome, nisam siguran u točne brojke no tu su negdje, dvojac Vast Vision koji inače radi čisto solidne stvari imaju profit od oko 100-500$ po singlu, ako ih imaju 4-5 godišnje to jedva pokrije nešto kvalitetniju opremu i troškove produciranja.
A sad o labelu.

Danas kada je sve informatizirano i prevladava digitalna kupovina, trošak jednog labela i nije toliko velik. Zaštita imena u početku i nije potrebna, nekakava registracija firme i sl. nepotrebna kad bi se baratalo malim iznosima, host stranice isto i nije potreban kad je tu Myspace, Fejs i Soundcloud, izrada artworka i neki temeljni dizajn labela>sata vremena Photoshopa, mastering bi sam producent mogao napraviti, promo bi slao na tisuće adresa, jedini pravi trošak bi bio distributer, a i on nije skup u današnje vrijeme. Ovi što stavljaju na Juno, Trackitdown i sl. koštaju tek par eura po singlu. Tako da ako je profit po singlu i 50$ može se držat biznis bar iz gušta. Dobro, možda sam sad natrkeljo puno toga, znam posao labela iz prve ruke i ništa više.