Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 31.01.2012., 15:45   #6073
jean luc
Premium
Moj komp
 
jean luc's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 559
Citiraj:
Autor matijab Pregled postova
e citao sam (jako mnogo i jako temeljito) o NAD c 326bee, samo jako sitno sluso kako to zvuci, al ne na mjestu koje bi mogo zvat doma, ono zvuk je malo tamniji, i malo basevi naglaseniji(sto meni uopce ne smeta, uz dub mi nikad dosadno dakako) u usporedbi sa ovim navedenim rotelom ra 05, koje sam imo na posudbi nekih 2 mjeseca(uz koje sam proveo tolike i tolike sate doma, jednostavno uzivajuci u transparentnosti i usklađenosti ovih mojih dalija s njim), neznam, dajte mi vi recite(pouzdam se u onu staru: uvijek ima nekog ko zna vise i bolje) sta bi bilo bolje i pametnije uzet za te zanrove muzike? samo molim vas nemojte rec svejedno je(onda bi samo mogo uletit u trgovinu i uzet prvo sta nadjem...)
imam na raspolaganju 3500 kuna ako ne za dva dana, onda za tjedan, dok mi sjedne plata

hvala unaprijed i srdačan pozdrav

/cheers

p.s. za pocetak i ulaz lagani u hifi, slusao bih to preko kompa na integriranoj zvucnoj sa maticne u opisu, dok ne nabavim dac ili kvalitetniji cd player(no to ce doc na red za nekih 10-12 mjeseci )
Bok,

prvo bih ti savjetovao da se odlučiš za jednu od dvije solucije:želiš baš jedno od ta dva pojačala (nova pretpostavljam) ili ti bolje zvuči činjenica da za 3.500 kuna imaš jako PUNO izbora.

Naravno, samo pod uvjetom da se radi o keš lovi, jer to uključuje i second-hand, koji nikako ne bih isključio iz priče. Pogotovo danas, kad si sa 500 eura car, jer niko niš ne kupuje..

Evo recimo na audiofilu se oglašava Densen pojačalo (nekad sanak pusti) za 2.500 kuna. Čak i da ga odmah daš Gaši ili nekom od meštara, unutar si buđeta, pa ti možda i ostane za normalne stalke (koje bi ja uključio pod mus u troškovnik). ima nova rega brio-r za 3.900 (vjerojatno ide parsto kuna dolje), u oglasu dugo stoji jedan nait5 za 3300, itd, itd.
Ima cjevaša, možeš složit izlaz-pre kombinaciju - ma što srce poželi. I ne mora značit da ćeš izgubit na vrijednosti i da slušaš samo godinu-dvije...dok kod novog, gubiš odmah.

(Ovaj savjet ti, doduše, neće olakšat život - pazi da se ne utopiš u moru opcija)

Dalje, novi: ne znam jel Audiolab i dalje ima akciju na 8000SE, jedno vrijeme je bio mislim nešto preko 2000 kuna, a onaj jači (8000S) jedno 3800 (dakle, i dalje dostupno).
Da se iskombinirati nešto od Kingrexa ili Projectovih mališana (kao pre-izlaz) ako ti ne smeta što imaju samo po jedan do dva ulaza.

Nije čak suludo ni probati sa konzumnim markama - kolko se sjećam, Dali je na toplijoj strani neutralnog ako nema onog "elektrostatskog" visokotonca, pa možda nađeš nešto komplementarno -dobro mi "zvuči" Pioneerova stereo serija (nisam slušao, though, pa je "zvuči" u prenesenom značenju)

Rijetko kad se priča o ovom (navodno zbog toga što je konstruktor pomalo "teška" osoba, iako nisam primjetio):

http://www.sound-carrier.com/proizvodi/mark%20two.html

Sjećam se da je bez problema pokrenuo gigantske Mirage zvučnike, iako moram priznat da mi je ostao u sjećanju "samo" korektan zvuk - no nije ni čudo kad sam isti dan slušao i 300B monoblokove, i posebno Extrem integrirca (PL36 lampe iz crno-bijelih TV-a) kojeg sam umalo na licu mjesta kupio

Govorili o Krklecu ovo ili ono, činjenica je da možeš kupiti vrhunski finiširane ručno rađene komponente kod nas - i ne možeš sporiti da se radi o pravom pravcatom hi-fiu (a bogme i hi-endu). Egzotika, dakle, i imaš kog potezat za rukav ak nešto ne valja........


Probaj, pa javi. I ne zaboravi uklopit stalke u priču (a bogme, ni CD player - idu za 500 kuna u oglasima, i bolje zvuče od izlaza iz kompa..)


Pozdrav
jean luc je offline   Reply With Quote