Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 31.01.2012., 02:00   #6071
matijab
Problem?
Moj komp

matijab's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
pozdrav jos jednom,javio sam se jos prije u vezi pojačala koje da uzmem, rotel ra-05 ili nad c 326bee, ovako da vam objasnim prvo sobu i kvadraturu, soba gdje bi dali concept 2 zvucnici bili(mogu ih micat za početak imam dva ormarića, ali veoma čvrsta tako da nit ne bruji toliko) kamo god ih metnem, ono da mogu sweet spot izvuc i pokusat za pocetak doc do nekog komfora i uzivancije slusanja(kao nekad kad sam imao rotelovo vintage pojačalo koje je jednostavno crklo :/,pozderalo ga vrijeme)

pređimo na sobu:
3 metra široka 4m dugačka,u duljini se spaja kuhinja sa šankom koja je 2,30 široka i neka 3 metra(ugrubo) široka, tepih je tu, i dva kauča(sliku stavim kad malo sredim stan,jer je sad u rasulu,radio sam na terenu nekih 4 dana doma samo jeo i tusiro se :P) zvucnici su stavljeni na kraci zid jer jedino tako mogu za sad namjestit...
ako treba mogu ih i na duzi zid stavit, ali to cu polako, da vidim kako mi opase uhu
uglavnom slusam instrumente, od trube preko klavira pa do gudačkih instrumenata(pa i filharmonije i poneke zborove), jako puno klasike, ali isto tako i suvremenija muzika, tipa densa 70, ray lynch-a, a i jos modernije tipa rap, dubstep, pa i rege, dub (king tubby, yabby you, jah shaka, itd da ne nabrajam....) uglavnom jako mnogo muzike i poprilicno puno zanrova, isto tako mi nekad dodu dani metala pa onda krenem redom po undergroundu, pa sve do najpoznatijih majstorskih stvari street x-a itd

e sad kad sam vam nabrojo kakav je prostor i zvucnici, e da kablovi su pleteni, ali mislim da to nema veze za sada previse(neki platio sam ih nekih 25 kuna metar još u starom big bangu u zagrebu,pri kupnji zvucnika naravno), htio bih vas pitat za vama koji ste culi ili jedno ili oba d ta dva pojačala za neko misljenje(moze i u private msđ,samo da to sto prije odlucim,uvijek dvojbe dvojbice :P ), citao sam (jako mnogo i jako temeljito) o NAD c 326bee, samo jako sitno sluso kako to zvuci, al ne na mjestu koje bi mogo zvat doma, ono zvuk je malo tamniji, i malo basevi naglaseniji(sto meni uopce ne smeta, uz dub mi nikad dosadno dakako) u usporedbi sa ovim navedenim rotelom ra 05, koje sam imo na posudbi nekih 2 mjeseca(uz koje sam proveo tolike i tolike sate doma, jednostavno uzivajuci u transparentnosti i usklađenosti ovih mojih dalija s njim), neznam, dajte mi vi recite(pouzdam se u onu staru: uvijek ima nekog ko zna vise i bolje) sta bi bilo bolje i pametnije uzet za te zanrove muzike? samo molim vas nemojte rec svejedno je(onda bi samo mogo uletit u trgovinu i uzet prvo sta nadjem...)
imam na raspolaganju 3500 kuna ako ne za dva dana, onda za tjedan, dok mi sjedne plata

hvala unaprijed i srdačan pozdrav

/cheers

p.s. za pocetak i ulaz lagani u hifi, slusao bih to preko kompa na integriranoj zvucnoj sa maticne u opisu, dok ne nabavim dac ili kvalitetniji cd player(no to ce doc na red za nekih 10-12 mjeseci )

Zadnje izmijenjeno od: matijab. 31.01.2012. u 02:11.
matijab je offline   Reply With Quote