Nakon što sam cijela dva dana proveo čitajući o LED svjetiljkama i njihovim recenzijama po razno-raznim forumima, odustao sam od navedene UltraFire '1000 lumena'.
Kao što ste već rekli, 1000 lumena nema veze s vezom i kako vidim po netu, jedva da se može petina toga izvući u praksi.
Također se govori da su ultrafire svjetiljke najeftinije zato što ne prolaze nikakve dodatne kontrole, pa ih je zato masa bugovita i s greškom.
Dotična svjetiljka također ima 5 modova rada što su samo dodatne i besmislene komplikacije koje mi ne trebaju.
I ono glavno, ne odgovara mi 18650 baterija jer sam se i oko njihove kvalitete svega načitao.
Ipak sam se odlučio na svjetiljku sa dvije AA baterije, to je nešto najjednostavnije i najzahvalnije.
Dotične baterije se mogu kupiti bilo gdje, jeftine su i pouzdane.
Kako rekoh, nakon cijela dva dana čitanja recenzija odluka je pala na
Fenix E21 - $29.95 na ebayu od top rated sellera.
Na Amazonu sam pročitao svih 117 recenzija/komentara i svi ju nenormalno hvale.
Proizvođač ističe 154 lumena u high modu, a toliko svjetiljka zaista i daje >
http://www.fenixlight.com/viewnproduct.asp?id=72
Znači, nema ciganskog oglašavanja kao kod ultrafire.
Tih 154 lumena je i više nego dosta nakon što sam pogledao videa i pročitao komentare kako to svjetli, meni treba možda pola toga.
Ima jednostavna 2 moda rada, low i high, a btw to joj se usput i uzima kao jedina mana, to što je razlika između ta dva moda nezamjetna, low svjetli skoro kao high.
To je meni totalno nebitno, low neću nikada ni koristit, želim samo jednu tipku na svjetiljci i jedan mod rada - on/off.
Nikakva zumiranja, s.o.s, strobovi i sl. gluposti da moram 'šetat' tipkom da dođem do onoga što mi treba.
Koliko čitam odlično je izrađena, a baterije bi trebale izdržati sat i pol vremena na high, iako proizvođač kaže malo više od dva sata, to opet zavisi od baterija.
U svakom slučaju dati ću par dolara više nego što sam planirao ali mislim da se isplati, pogotovo kad to tvrde tipovi koji imaju kolekciju od 10-20 LED svjetiljki među kojima su i SureFire-ove.
Kad mi stigne napišem par rečenica.