Pozdrav lege.
Problem je sljedeci.
Slozio sam novi par prafi u SLI kombinaciju, konkretno Gigabyte GTX 560 Ti OC x 2, i sad imam problem da mi se gornja graf grije za cca 15C vise od donje sta mi je malo previse posto se prijasnji par SLI grafa (GTX 460 1Gb OC isto od GIGABYTE-a) nije toliko razlikova u temperaturama, gornja je bila koji stupanj toplija ali ne za 15-tak stupnjeva.
Isto sam primjetio da mi gornju grafu (na koju je spojen monitor) stavi u slave mode a kao master stavi donju grafu, cak i u desktop radu gofnja grafa ima oko 5-6 stupnjeva visu temp.
Probao sam zamjenit polozaj grafickih (gornja dolje, donja gore) da vidim jel do same grafe, ali nije se nista promjenilo, tj gornja se vise grije od donje za isti iznos kao i na pocetku price.
Kuciste je dobro prozraceno a ove temp su sa otvorenom bocnom stranicom, donja grafa 60C, gornja grafa 75C, nakona cca 1h igranja Batman Brkham City,
kad je zatvoreno temp su vece za cca 10C.
Blago sam zbunjen ovim ponasanjem jer kad je bilo solo grafa (GTX 560 Ti) max temp je dolazila do 65C.
Grafe nisu nabijene jedna uz druga pa da je gornja zagusena donjom, ja da donja ima vise zraka ali GTX 460 su mi bile u istoj maticnoj pa razlika nije bila ovolika (maticna je ASRock P55 Extreme4 i ima dupli razmak izmedzu PCi-e slotova za grafue)
Ajmo braco forumasi SLI-jasi i ini iskušnjaci dajte pomozite sa kojim pametnim savjetom i iskustvom.
Grafe imaju zadnje bios-e (koliko ja mogu skuzit) tako da nije u tome problem, jel maticna daje vise struje gornjoj grafi, jel gornju garfu krivo stavlja kao slave a preko nje ide slika pa je to dodatno zagrijava ili jednostavno ja ima loš horoskop