Nije istina. Sorry ali rekao si tešku glupost! Zato imaš lampaška pojačala za "mekši" (distorziraniji mrvu više) zvuk, a o utjecaju osobe koja je snimala tog istog izvođača da ne pričam isto kako je sve u rukama tonca. Također jako ovisi na kojoj je opremi ta osoba napravila finalni miks nekog albuma te (vjerovao ili ne) na kojem tipu je zamišljena reprodukcija istog. Ja djelim tvoje mišljenje i ono kaj bi htio imati je 2 full range speakera spojena na pojačalo koje nema apsolutno ništa na sebi od equalizera i ostalih stvari. Samo hoću jedan volume knob i to je to. Ali kako se ovdje ljudi igraju sa kablovima tako se neki ljudi igraju i sa equlizerima. To je njihov odabir. Djelo nikad ne zvuči kako ga je "umjetnik" odsvirao jer taj isti umjetnik/bend i na live koncertu ima tonca o kojem puno ovisi (kao i o prostoru u kojem se svira).
A što sa tranceom? Sad ćeš mi reći da je to muzika koja je zamišljena da se sluša bez ikakvog punchy suba?
Ako ćemo o definiciji hi-fia onda su sva lampaška pojačala van te kategoriji jer će tranzistorska imati bolji frequency response sa manje šuma i distorzije, ali nekim baš paše da je zvuk mekaniji i eto! A sad mi reci da lampaška ne spadaju u hi-fi