Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 30.01.2012., 15:09   #6062
Swarm dude
Premium moderator
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,600
Kakvo projektiranje kutija?
Evo primjera...Kupiš aktivni sub sa stereo high level ulazom (koji doduše nije idealan) tako da ga možeš spojiti na postojeći stereo sistem i kojemu se može ručno namjestiti rezna frekvencija skretnice i namjestiš po uhu onako kako sam rekao. Naštimaš frekvenciju, gain i za nekakav entry level sustav ili sustav sa kvalitetnim ali ne-baš-punchy bookshelfovima, kobog!
Ili ako netko ima kvalitetan AV receiver koji bi mogao poslužiti i više nego dobro i za stereo, stvar je onda malo drugačija.
Ako si čuo uživo to što slušaš znaš što otprilike tražiš u sustavu koji si vjerojatno i sam složio jer ti se svidio takav zvuk.
Naravno da to nije ideal Hi-Fia ali baš da striktno ne može spadati u sustave, ne bi baš rekao. Sigurno nećeš Wilson Puppy-ima dodavati sub, ali kao što sam naveo za neki bookshelf sustav na kojem se sluša glazba koja ima dionice koje sežu dublje, sub bi bio svakako poželjan dodatak jer prednosti bi takvog setupa IMHO nadmašile mane. A mimo ove "improvizacije" s početka posta, moglo bi se riješiti s kvalitetnom aktivnom skretnicom prije stereo pojačala tako da svatko dobije ono što mu "pripada".
Osobno bi radije slušao takav sistem koji može posegnuti dublje i da mogu čuti instrument nego onaj koji na recimo 45 Hz kaže dosta i od orgulja muk
Kao što rekoh, po mom mišljenju, bit će bliže vjernoj reprodukciji jer ćeš čuti ono što bi trebao čuti iako ne idealno. Ali ćeš čuti.
A za ideale treba istovariti $$$.
__________________


CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W

Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 30.01.2012. u 15:15.
Swarm dude je offline   Reply With Quote