View Single Post
Staro 29.01.2012., 12:31   #137
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ljudi da vam objasnim jednu stvar, dakle Cree XM-L T6 led diode mogu proizvesti do 1000lumena na 100 lumena po watt-u
http://www.cree.com/products/xlamp_xml.asp

Dakle nitko od ovih prodavača ne laže kada kaže da je ta lampa u mogućnosti proizvesti toliko svjetla, ali naravno da to ovisi o elektronici u samoj bateriji i da je 90% tih lampi koje su ispod 50$ i deklarirane na 1000lm ili više nemogu proizvesti toliko svjetla ali samo zbog elektronskog sklopa!
Ali još uvijek ćete dobiti između 600 i 800lm sa tim lampama a to je PUNO!!!!!!!

Ja imam CREE Q7 emiter i on je deklariran na 700lm a ima realno nekih 350-400max, i mogu reči da je to hebeni betlehem po mrklom mraku, a mogu samo zamisliti kako svjetli ovo sa T6 ledicama!

Dakle koja god lampa sa T6 emiterom unutra će biti dobra, treba samo paziti šta se od lampe traži, dali se traži da ima uski snop i baca daleko(idealno za lov) ili da ima raspršeni snop i da osvjetljava veliku a kratku površinu (idealno za bicikliranje)!

Ova lampa koju je on naveo je super povoljna s obzirom na dodatke s kojim dolazi i sigurno neće požaliti tih 24$

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote