Citiraj:
Autor silvio12
jel se može nekak oslobodit ram na bernu od leana tako da imam ko na kinezu slobodno 90-100 mb probavo sam sa titanium backup ali nejde!

|
To sto ti se rama tice nije lose ako je ram pun
Najjednostavnije za shvatit, ram ti je brza memorija u koju idu app koje koristis, nikako nije lose ako je ram pun, cak je i bolje.
Android odlicno raspolaze sa ram-om, tako da kad ucitavas novu app a ram je pun, on oslobodi neku drugu app iz rama i napravi mjesta za novu...
Jedini problem sa nasim mobitelom je sto ima dosta malo ram memorije, al to se moze nadomjestit sa swap particijom, to sad cu bas malo testirat jel se isplati...
Ista ti je prica bila sa Win7 kad su dosli svi su se zalili da trosi puno rama, da imas 4gb ram-a a on pojede 2gb, pa neka to je dobro

Zato i imas ram da se koristi, a os sam odlucuje kad oslobodit ram za neku novu app ili ce ju stavit u page file.
Uglavnom na Linux/Androdi imas swap particiju, a na Windows imas pagefile.
Oboje funkcioniraju dosta slicno, racunalo normalno koristi svoju primarnu memoriju ili RAM da bi spremao informacije o trenutno pokrenutim programima, a swap file se koristi kao dodatna memorija da moze drzat jos podataka koji ne stanu na RAM. I uvijek je bolje imat maksimalno iskoristen ram jer je puno brzi od swap particije ili pagefile-a koji se nalazi na HDD koji je sporiji od RAM memorije.
Na linuxu se malo kad puni swap bas zato jer je bolje da os koristi RAM jer je brzi.
Uglavnom to sto je ram pun nije losa stvar, dobro je da se ram koristi zato ga imamo

A os ce sam cistit ram kad bude trebalo mjesta za novu app.
Kad rebootas mobitel imat ces puno slobodnog ram-a. Kako ces ga koristit i palit nove app on ce se punit... i sam ce brisat sto smatra da ne koristis da bi napravio vise mjesta za nove app koje palis.
Mislim da se tu uopce ne isplati mjesat i da Android radi jako dobar posao sto se toga tice, jedino bi se mozda isplatilo kod mobitela sa malo RAM memorije kakav je nas, dodat mu swap particiju, pa kad neke app ne stanu na ram, da ih spremi na swap, pa kad ih ponovo zatrazimo da budu instantno tu u istom stanju u kakvom smo ih ostavili. To sam pisao prije, kad je ram pun, ti surfas i imas otvorenu stranicu, odes pogleda sms, i vratis se na browser a on nije mogao spremit kompletnu stranicu u ram jer je pun, pa samo zapamti trenutni url na kojem si bio i iznova ti ucitava stranicu. E tu bi swap mogao dobro uskocit da se na njega spremaju takve stvari, da kad upalis browser on sa swap-a povuce kompletno sve. Al to treba dobro ispitat i vidjet koliko brzo radi swap particija i koliko brzu sd karticu treba imat da bi to imalo smisla. Napravio sam sad jedan rom koji podrzava swap i app2ext pa cu malo testirat pa javim kako to ide.
Ako netko misli da nisam u pravu neka vice

Jel ima tko iskustva sa koristenjem swap particije na ovom mobitelu?
Na koliko ste stavili swappiness?
Cini mi se da je najbolje da bude na 0, pa da koristi swap jedino kad bas mora.