View Single Post
Staro 28.01.2012., 11:38   #1333
lean&mean
Banned

Datum registracije: Jan 2012
jep

Citiraj:
Autor antebr Pregled postova
@lean&mean

Sad sam na poslu pa nemogu ti upload slike s mobitela da vidis, ali popodne cu ih stavit tu.
Pogledaj sa titaniumom imas li uz system ROM, Internal, SD card i SD card (a2sd).
Pogledaj malo tutorijal od programa Link2SD.
Particija je od 512MB i ext2.

"Apps2ext works by creating directories for your apps on you /sd-ext partition which are suitable for unix systems to access in realtime, moving your apps to those directories and then linking those directories back to the original ones. When Android looks for the files, it sees the links and follows those links to find what it's looking for and this all happens in microseconds. In fact, if you have any reasonable SD card (including the one that comes with the Nexus One) you're unlikely to be able to perceive any performance differences.

Because Android sees the links as valid local (internal) file system elements it comfortably assumes that the link destination is an equally valid element and thinks nothing of it."
Pozdrav
Je ma jasno je meni savrseno sto app2sd radi, samo problem je sto postoje dva nacina da se to napravi.
Postoje neke app koje omogucavaju da se app prebaci na sd karticu, znaci kao ono sto je vec ugradeno u Android za neke app da mogu radit sa sd kartice, i onda ne koriste ext particiju nego bas zive na sd kartici.
I postoji kad program prebacuje app na ext particiju koju si napravio na sd kartici.

E sad problem je sto se nei programi zovu app2sd i a ustvari prebacuju app na ext particiju i to mi nije intuitivno. A vidio sam neki se zovu app2ext sto je prirodnije... tu je najveca zabuna i vidio sam okolo po forumima tu se svi zbunjuju.

Citaj ovo:
There are multiple 'types' of Apps2SD -- one is the implementation found in Android 2.2+ that gives you the option of moving your apps to the SD card. Normally however, this does not move all of the app components to the SD card, and not all apps support this feature.

The other Apps2SD is sometimes referred to as "Apps2Ext" and requires an extra step by the user beforehand to format a new EXT-based partition on your SD card for the apps (normally an SD card is in FAT32 format). Unlike the 'Froyo Apps2SD', the Apps2Ext feature moves everything to the SD card, even apps that normally do not support the storage card option.

Poigrat cu se jos sa ovim romovima dodat cu im app2ext pa cu vidjet jel se dobije ista, ja sam koristio ovaj program:
https://market.android.com/details?i...LmEyc2RHVUkiXQ..

Njega sam integrirao ravno u rom, i cim bi se rom instalirao ako je postojala ext particija on bi sve app stavio na nju.
Taj program mi je bolji jer mozes manipulirat i swap particijom.

Jel koristis ti swap particiju?

Mislim da bi se sa swap particijom moglo puno dobit odnosno ovako,
znaci swap je ajd pojednostavljeno "virtualni ram", znaci kad se napuni ram memorija, onda se puni swap. Na taj nacin ustvari dobijemo to da mobitel puno bolje pamti stanje u kojem se nalaze applikacije nakon sto ih "ugasimo" sa home gumbom.

Sad bez swapa napravim ovo, upalim browser i ucitam neku veliku stranicu, stisnem home, upalim Maps i prodem okolo po karti, stisnem home, upalim Market i nesto tamo gledam. E i onda kad ponovo upalim browser, mobitel pamti na kojoj sam stranici bio, ali ju ucitava iznova ju reloada. I to je ono sto me ubija, nema dovoljno ram-a da spremi kompletnu stranicu u ram i samo mi ju prikaze nego ju ponovo povlaci sa internet-a.

A kad sam stavio swap, znaci stanje svih applikacija se sprema na ram, ako nema dovoljno ram-a onda ide na swap, uglavnom sve se sprema, i ne dogada mi se to da kad upalim browser ponovo moram relodat stranicu nego je ona spremljena, ali na swap koji je daaaleko sporiji od ram memorije.

Znaci sad jesamo pitanje jel brze nesto skidat sa net-a, ili pustit mob da to sprema na swap i onda poslije vraca sa swap-a.
I treba se igrat sa swapines tocno vidjet sto najbolje odgovara...

Jer ustvari android ima super memory management, ali kad je premalo ram-a on ne zapamti recimo u browseru kompletnu stranicu, nego samo url adresu pa ju ponovo ucita, u Maps ne spremi vec ucitane karte, nego ih ponovo ucita zapamti samo gdje si bio.

Ono kako se meni cini je da sa swap radi mrvicu sporije, otvara te vec koriste app, ali kad ih otvori one su instantno tu u stanju u kojem su i bile kad si ih ugasio, nema refreshanja sa net-a.
A to se meni jako svida, jel onda imas osjecaj da imas pravi multi tasking, a ne da svaki pun iznova palis app. Jer to me ubija, surfam u browseru, odem otvorit sms, vratim se na browser a on reload odma iznova :S

Jel koristis ti swap?

Zadnje izmijenjeno od: lean&mean. 28.01.2012. u 11:54.
lean&mean je offline   Reply With Quote