Citiraj:
Autor Mad_Duke
Ne vidim nikakvo izdrkavanje u izbacivanju grafičkih koje manje troše za iste perfomanse svake godine! Dapače, vidim apsolutno samo pozitivne stvari u tome! Post ti nema nikakvog smisla ni logike 
|
a da, neovisno o cijeni? mislim, zasto ovaj

na kraju recenice ne znam, jer me malo zbunjujes - sve ozbiljno tvoje misljenje do

na kraju sto hoce oznacavati da se zaebavas. no, malo samo produljiti:
dakle, napravili smo graficku, ubija perfomansama (tj high rang je), u pocetku kosta 2000 kuna. kako se puni ponuda proizvodacima, na kraju dolazimo do cca 1000 kuna za istu, jer je izasla nova serija.
prednosti nove serije - iste perfomanse nekog medium-high ranga sa high od prosle serije, ali trosi manje. ali i kosta - vise! i to kosta samo pogledaj jednu HD6850 koliko dode, pa koliko je kostala jedna HD5850, koja je inace - jaca.......... jel.
a ova tvoja logika je bas na mjestu, ono. koja graficka je pravi nasljednik (da, znam da ti znas, ali ne zna ivo koji ne prati i zaboli ga za sve ovo) jedne HD5850? HD6850? ne, HD6950. e sad, spominjes ustedu, koju ustedu? povucimo paralelu izmedu perfomansi i potrosnje prije cca dvije godine s HD5850 i danas s HD6950, ima li razlike?

. ok, sada ja pricam opcenito o jacem rangu, ali opet se ponavljam, da li jedna HD6850 kosta manje od HD5850? prakticki ne, po nekoj logici i vise, jer drzi cijenu konstantno iznad 1100-1200 kuna.
a inace, da se razumijemo nemam nista protiv ikakve ustede, ali pricati o stedljivijim komponentama i davati pritom par tisuca kuna na graficku + procesor mi je u najmanju ruku - smijesno. ista mi je shema kad bajro kupi V6 mrcinu koja zvace 15 litara benzina, pa se zali kako mu je tankirat skupo.