View Single Post
Staro 27.01.2012., 11:39   #117
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
Daj ne lupetaj duke.

Taj zakon postoji odavno, a on je sabio kako je piratluk jačao.

Nitko se nije u autu vezao dok nije kazna bila 500kn. (pod nitko mislim da one koji se nisu vezali dok je kazna bila malena).
Bolje ti ne lupetaj. Kakve veze ima ugrožavanje svoje i tuđe sigurnosti sa dijeljenjem kupljenog sadržaja. Pokri se ušima .

Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
Nažalost ljudi mogu naučiti jedino kad se lupi do novčaniku.
Naravno da je software i multimedia skupa kad od 100% korisnika, 80% kao ne i vise je to dobavilo na ilegalan način, što pokazuje da onaj koji to ima ne cijeni. A to tjera proizvodace na povisenje cijena da bi zadovoljili apetite i ponudili nesto novo narodu, a razvoj košta.
Neće ljudi ništa naučiti i neće koristiti ilegalno nedostupan software. Studenti mogu svašta dobiti, a šta je sa svima ostalima? Ne pada mi napamet plaćat bijesne svote za AutoCAD, samo da bi mogao nešto isprobati i malo naučiti kako se radi. Skinem, instaliram, isprobam i izbrišem. Igre se ionako moraju platiti (one koje ja igram) da bi se igralo na netu.
Nemoj, molim te, spominjat cijenu razvoja. Pa Blizzard ubire preko 100 milijuna eura svaki mjesec samo za WoW, EA je ubrala bijesne svote od CoD-a i ostalih igara, a licence koje firme plaćaju za software su bolesne.
Moš mislit da će smanjit cijene ako se smanji piratstvo. Neće ništa smanjit cijene, nego će se možda marginalno povećati broj korisnika, jer ostali ionako neće koristiti jer su cifre lude za kućno korištenje.
Ne opravdavam piratstvo, ali ovi zakoni nemaju nikakve veze s time. Svode se svi na cenzuru, a ne na borbu protiv piratstva.

U krajnjoj liniji, software i multimedija su bili još skuplji, prije nego je došao internet, a s njim i velik boom piratstva.