Pozdrav !
Naime, kupio sam prije par godina Acer Aspire 5738G i gadno sam se prevario pa evo da ne ponovim istu grešku tražim pomoć...

Problem sa tim laptopom je što sam imao jako puno problema sa USB-ovima, recimo ako spojim web kameru na njega smrzne se kamera ili laptop nakon par minuta korištenja Skype-a.. Ista fora i sa eksternim hard diskovima.. Problem nije u driverima jer mi se isto dogadjalo i na W7 i na Ubuntu...
Osim toga, takodjer mi nije radio mikrofon spojen preko mic ulaza i razni drugi uredjaji... Znaci bilo sto da spojis na njega vjerojatno nece raditi...
Znaci ovaj novi laptop ne bi smio imati takvih problema...
Sad kad sam to naglasio evo ostalih zahtjeva :
- vazno mi je da mogu spojiti manje-vise sve popularne vanjske komponente tipa razlicite USB uredjaje, mikrofon i slusalice ( preko audio portova ), vanjski TV ( Samsung plazma 1080p ), TV kartica, kameru ( zelim da se slika sa kamere direktno vidi na zaslonu ), PCI karticu itd. ( yep, sve ovo koristim i trenutno ).. Buduci da mi malo, malo nesto novo zatreba, treba uzeti i popularne nenavedene stvari u obzir.. I naravno bilo bi dobro da je USB 3.0...
- jako mi je bitna kvaliteta i da sve funkcionira kako spada.. znaci da radi ono sto treba da radi...
- vazna mi je procesorska moć i memorija jer koristim različite zahtjevne programe tipa CamStudio, Photoshop, Fireworks, Sony Vegas itd. s time da dosta puta moram više tih programa koristiti odjednom... treba biti dovoljno mocan da obradjuje 1080p video sa kamere i streama ga preko Skype-a bez gubitka kvalitete
- mora imati dobru ventilaciju i hlađenje jer radim barem 6 sati u komadu s time da će laptop vjerojatno biti upaljen cijeli dan..
Što se tiče igara volio bih da mogu vrtiti Witcher 2, Diablo 3 i GW2, ali ako će to zbog cijene zeznuti ostale zahtjeve onda bolje ne... Znaci ovo je na dnu prioriteta... Zapravo sad kad opet razmislim ako bolja graficka znaci da ce laptop trošiti puno više bateriju, biti bučniji i grijati se puno onda bolje ne...:P
E sad kuzim da bi bilo pametnije kupiti PC, ali moram imati laptop jer ga nosim na faks + putujem često pa ne mogu furati PC sa sobom...
Hvala !