Eh, moj posao je kreativan, što ne uključuje tehnikalije.
Tako da ne mogu odgovoriti na pitanje jer jednostavno nisam siguran, stoga i pitam - a što više čitam po netu, sve sam zbunjeniji.
Uglavnom, kažu oni koji znaju (ili barem tako zvuče): za editing je bitna propusnost (sustained throughput) i generalno nije preporučen SSD, za Nuke I/O (za cache i za projektni materijal) i preporučen je SSD.
Zato pitam je li ga tko koristio u slične svrhe pa da mi može reći kako se ponašao; alternativno, mogu ja, naravno, danas uzeti pa isprobavati, međutim nemam naviku uzimati bilo što bez temeljitog ispitivanja, a ni para baš nemam na bacanje (u protivnom vjerojatno ne bih sad bio tu i pitao šta košta
Ono što me također buni je što se generalno preporuča izbjegavanje SSDa u velikoj većini slučajeva isključivo zbog omjera cijena/veličina a ne spominju se performanse - pa kvragu, sasvim je jasno da disk od 120 GB nećeš koristiti za storage, i taj me argument vrlo živcira jer je očit i nepotreban.
Ako bi mi omogućio brži rad (jer, doslovno, vrijeme je novac - što znači da bi se isplatio vrlo brzo) onda tu nema dvojbe - ni ne mislim na njemu držati materijal s kojim sam gotov niti nešto što mi uopće ne treba (što znači da prostor nije problem), a i ako postane neupotrebljiv zbog stalnog zapisivanja (cache) šta sad, uzet ću drugi i bok. Investicija u alat je u pitanju, a i nije baš da bi se to dešavalo jednom tjedno.