View Single Post
Staro 24.01.2012., 21:22   #1
Mane
Registered User

Datum registracije: Oct 2010
Pretvaranje računala u router

Pozdrav, zelio bih sa monowallom pretvoriti komp u router, koji je spojen u adsl router i daje izlaz na van racunalima spojenim na njega(zelim to isprobati).
Znaci imam racunalo R1 koje ima recimo 1 wlan karticu i 1 lan, i na taj komp stavim monowall u virtualnu masinu.
U monowallu bih trebao podesiti da je wlan kartica spojena na adsl router za wan izlaz , a ovu lan karticu bih spojio na recimo neki switch i na to 2-3 kompa (ili moraju bit 2-3 različite lan kartice u njemu fizički?).
E sad mene zanima, ako ja u VM pokrenem monowall, da li u njemu za pokus mogu napraviti da se sa mojim WIN7 spajam u virtualnu masinu na njegov GUI?
pokusao sam pogledati mrezne uredjaje koje monowall vidi preko konzole, pa mi nije nista nasao iz nekog razloga iako su u virtual pc 2007 ukljucene 2 kartice za taj VM (pise da press a for auto discovery i onda napise no UPLINK detected )... to je jedina solucija za doci do guija?
Ili ja bas moram na cisto instalirati na neki komp monowall, i onda podesiti na njemu na kojem IPu ce biti gui dostupan (bas kao router od adsla), i onda se sa drugim kompom mogu spajat na GUI i podesiti dalje?
Druga solucija je bila igrati se sa Vyattom ali ona nema GUI ocito na besplatnoj verziji, postoji li jos neka dobra alternativa za pretvoriti komp u router?
Tehnicki pomoglo bi mi dosta i ovo ukliko je moguce na 1 racunalu se spojiti na virtualnu masinu na monowall pa doci do guija, ili za to moraju biti 2 LAN kartice jer nece preko jedne? Hvala puno

Zadnje izmijenjeno od: Mane. 24.01.2012. u 21:44.
Mane je offline   Reply With Quote