Citiraj:
Autor antebr
Nisam bas siguran u to sta ti govoris.
Bas gledam u Link2SD i vidim da se svaka(skoro) aplikacija sastoji od:
-Apk
-Dex
-Lib
Kad sa Link2SD "pribacis" aplikaciju na sd-ext na internoj memoriji telefona ostaje samo link (nekad Lib i Dex).
Ja imam karticu class 10 i nisam bas primjetija da mi je mobitel toliko sporiji kao sta ti kazes.
Mozda ROM-ovi za "druge" telefone nemaju a2sd zbog toga sta "drugi" telefoni imaju vise interne memorije za spremanje aplikacija.
Ja sam sad na GGR romu i imam na sd-ext particiji oko 250MB raznih programa (igara). Na internoj memoriji drzim programe koje koristim svakodnevno (alarm, theme, operu, SMS i sl.).
@Vuco
Probaj na ruskom romu instalirat Link2SD, umisto app2SDGUI i terminala.
Meni su bili komplicirani.
PS
Evo vidim da je izasla verzija 2.0 VELCOM MOD, changelog je opsiran:
http://translate.google.com/translat...-mod-v184.html
@Vuco koju verziju VELCOM MOD koristis?
|
Postoji razlika izmedu app2ext i app2sd.
app2ext stavlja sve aplikacije na ext particiju.
app2sd omogucuje da se app koje inace nemogu ic na sd ipak prebace tamo al osave link na memoriji.
A puno ljudi govori o app2sd a misli na app2ext tako da je zbunjujuce.
Meni je app2ext koji sam isprobavao radio osjetno sporije, vjerovatno jer imam losu sd karticu. Tebi sa class 10 karticom vjerovatno nece

al sigurno nece ni radit brzo kao na internal memory. Al opet sa dobrom karticom moze radit dovoljno dobro da ne osjetis lag.
Ne postoji sansa da je ext particija brza od internalne memorije. Mozda je dovoljno brza da se ne vidi lag, ali nikako nece bit brza.
U tvom slucaju sa class 10 karticom i ima smisla stavit ext particiju, al opet ces ju trosit previse i stavi si ext2 particiju.
A ja sam na svom mobitelu testirao to sa class 4 i class 6 karticama. Mobitel je bio daaaaleko sporiji. Kad palim neki app tocno vidim kako stane na 2s pa tek onda upali itd. Ista stvar je i za swap.
E i jos nesto. Ako koristis ext particiju napravi ext2 particiju. ext3 i ext4 imaju smisla samo ako imas disk veci od 100gb jer je najvise napravljeno na indeksiranju i neka poboljsanja koja se niti ne vide na kartici od 16 il 32gb. Osim sto ju puno vise trosi jer nema smisla indexirat podatke na kartici od 16gb.
Nego daj mi reci jesi li uopce siguran da app stavljas na ext particiju?
Mozda ih samo stavljas na sd karticu, jer app2ext treba sve app prebacit na ext particiju bez ikakvih linkova, i one koje se mogu prebacit i one koje se nemogu prebacit on sve baca na ext bez problema. A app2sd radi te linkove...
Probaj izvadit karticu pa ju spojit na neko linux racunalo, pa pogledaj sadrzaj ext particije? Jel imas tamo app snimljene?
Nezgodno je na windowsima jer nemozes otvorit ext particije uopce nisu vidljive tako da je tesko provjerit... probaj na neki linux spojit mobitel pa vidi bas ext particiju.
Kako uopce provjeris da ti se app instalirala na ext particiju?