View Single Post
Staro 24.01.2012., 08:18   #1251
antebr
Premium
Moj komp

antebr's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor lean&mean Pregled postova
tocno tako i ja sad razmisljam. od svih romova koje sam instalirao su najbrzi bili oni koji su najblize stock romovima.
a jako puno sam se igrao sa tim app2ext i par puta to stavio u svoj rom i na kraju mi je rom uvijek bio sporiji jer je pristup applikaciji sporiji ako je na kartici nego na internal memory.
ono sto sam ja stavio u svoj rom je da je rom automatski sve app instalirao na ext particiju. nije bilo izbora gdje da instalira app nego odma ide na ext particiju. mogao si poslije u settings applications prebaciti app na sd card ali to nije radilo apsolutno nista, app bi i dalje ostao na ext.

i jos najgore sto svaka app bez obzira sto je na ext particiji, svejedno moze koristit "/data" koja je na internal memoriji i tsmo snimat neke svoje informacije. i onda se tako i tako memorija puni samo sporije. recimo instaliram app od 20mb al ona zauzme samo 5mb internal memory. uglavnom nije istina da app2ext ne trosi memoriji telefona.

uglavnom, sto je rom blize stock romu + oc - smece to sam ja sretniji
Nisam bas siguran u to sta ti govoris.
Bas gledam u Link2SD i vidim da se svaka(skoro) aplikacija sastoji od:
-Apk
-Dex
-Lib

Kad sa Link2SD "pribacis" aplikaciju na sd-ext na internoj memoriji telefona ostaje samo link (nekad Lib i Dex).
Ja imam karticu class 10 i nisam bas primjetija da mi je mobitel toliko sporiji kao sta ti kazes.
Mozda ROM-ovi za "druge" telefone nemaju a2sd zbog toga sta "drugi" telefoni imaju vise interne memorije za spremanje aplikacija.
Ja sam sad na GGR romu i imam na sd-ext particiji oko 250MB raznih programa (igara). Na internoj memoriji drzim programe koje koristim svakodnevno (alarm, theme, operu, SMS i sl.).

@Vuco

Probaj na ruskom romu instalirat Link2SD, umisto app2SDGUI i terminala.
Meni su bili komplicirani.

PS
Evo vidim da je izasla verzija 2.0 VELCOM MOD, changelog je opsiran:
http://translate.google.com/translat...-mod-v184.html

@Vuco koju verziju VELCOM MOD koristis?

Zadnje izmijenjeno od: antebr. 24.01.2012. u 08:37. Razlog: Dopuna
antebr je offline   Reply With Quote