Dižem temu iz mrtvih da ne otvaram novu - a pitanje (tj. više njih) se djelomično tiču G-Technology.
Dakle, situacija je ovakva: treba mi nešto što će ubrzati rad s HD (uglavnom .mov i tiff sekvence) i 4K R3D materijalom (koristim AE i Nuke, Premiere po potrebi). Znači, tražim brzu opciju za projektne fajlove/cache, render naravno ide na zaseban disk.
Dobio sam preporuku za G-RAID, 2TB model bi bio taman; kontaktirao sam zastupnika, rekoše nekih 2500 kuna - što je okej, nije malo no investicija bi se isplatila.
Sad sam u dilemi, uzeti to (plug'n'play sistem mi je privlačan) ili pak petljati sa internim RAID 0 poljem?
Računam dva diska, vjerojatno i nekakav kontroler, što bi onda izašlo otprilike isto ili čak više.
Treća solucija bi bio SSD isključivo za tu namjenu (OS i softver su na posebnom); jedan od 120 GB bi bio dosta, materijal koji se trenutno ne koristi se ionako miče, ali nisam siguran koliko je (i je li uopće) SSD u prednosti po pitanju toga što meni treba.
Molim savjet, idealno od nekoga tko je koristio taj famozni G-RAID ili SSD u slične svrhe.
Hvala