@lean and mean
U pravilu si pogodio bit. Pola ROM-ova sa kojekakvim skriptama ne radi ama baš ništa brže nego klasičan ROM. Dapače, baš kako si rekao, kad stave dalvik na sd karticu, sve kreće nizbrdo.
Zadnjih par dana sam na ruskom, što ga je antebr spomenuo. U Marketu je sporiji od prvog Kineza, ostalo radi jednako dobro, s time da se zna ponekada (jednom-dva puta dnevno) na lockscreenu malo zablokati. Ali ima fino onaj power options u notifikaciji, što je definitivno plus. Kako je to uspio napraviti, pojma nemam. Osim toga, nudi ROM i app2ext samo ne znam kako to radi, koja je logika iza te automatike. Neke stvari stavi na ext jer veli da je popunjena tipa 100mb. Na tom ROM-u sam mogao staviti podosta više aplikacija na mob dok nije zaštekalo. Onda sam neke (najčešće navigacije) preko internog APP2SD prebacio na karticu i oslobodio mi se dodatni prostor za instalaciju aplikacija (inače na 17MB veli da se niš ne može više instalirati). Sad, jel on to prebacio na SD iz ext ili je to sve bilo na internoj - pojma nemam.