View Single Post
Staro 22.01.2012., 15:31   #22
Ordem
Banned

Datum registracije: Sep 2010
ovaj "test" (markentiski trik tj) ne pokazuje nista sto bi bilo relevantno

uvijek se znalo da su intelove HD graficke srot sa najgore napisanim driverima u povijesti (uz bok creative driverima i sonyevom softveru) tako da im je taj prvi test beskoristan

a drugi "test" sa eyefinity setupom se moze svesti na cisti hir korisnika i koje mu je sjedece mjesto bolje odgovaralo ili mapa koja se vrtila na odredjenom kompu (jer sigurno nece primjetiti razliku izmedju 10 frejmova) tako da su rezultati toga "testa" mogli ici u prilog bilo kojoj kompaniji (50/50% sanse)

uostalom vrte igre napravljene za konzole stare 6g
po tom kriteriju dovoljan ti je komp koji zaostaje 2-3 generacije i opet ces ih moci vrtiti bez problema

mogli bi takve testove vrtiti prilikom pustanja u prodaju bilo kojeg novog hardvera (naravno da nece osim kad vide da im proizvod ozbiljno zaostaje za konkurencijom pa moraju izmisljati svakakve floskule) i nitko nece primjetiti razliku u igrama bez FPS countera ili tako necega
tom logikom bi mogao tvrditi da je AMD uzalud radio na bulldozer a intel na ivy bridge arhitekturi posto su stariji procevi dovoljno jaki za neke tamo srot igre

sto nisu pokazali usporedni test komprimiranja/raspakiranja nekog rar filea od 5+gb ili datoteke sa 1000+ fajlova, konverzije mkv filea u dvd format ili raw slike u jpeg, igranje PS2 igara u emulatoru, reprodukcija 1920x1080 flash sadrzaja, koristenje efekata (gauss blur npr) u photoshopu na slikama velike rezolucije, slozeni query koji obuhvaca preko 50 relacija u SQL bazi podataka, itd pa onda pitali korisnike sta misle..

to je vjerna reprodukcija (po meni) snage CPUa koja me kosta dosta zivaca u svakodnevnom radu posto mi je CPU toliki bottleneck da ugl sve te radnje trose zivaca i zivaca.

u igrama mozes namjestati detalje tako da i ako nemas najjace racunalo uvijek mozes pokrenuti igru u nekom pristojnom frame rateu
navedeno ne mozes napraviti sa stvarima koje sam naveo (nema precica, nego cista snaga)
Ordem je offline