usb 2 ima propusnost od 480 mbps ako se ne varam.. wireless n standard ide do 300 mbps..
so.. neznam ali taj kriterij ti pada u vodu..
ja bi rekao da se 90% koristenja wirelessa koristi iskljucivo za pristup ruteru- internetu gdje 90% korisnika ima osnovnu brzinu od 4mbps tako da bi i usb 1.0 bio dovoljan..
antena pci kartice je najcesce uza zid, uz sumu kablova i lima sto radi odredjenu smetnju..
usb adapter sa usb kabelom mozes setat i stavit na najbolje mjesto..
sto se tice same kartice, nije svaka kartica ista i nema svaka kartica isti cip niti istu verziju cipa..
prijatelj je kupio u istom linksu pol godine prije mene i ta mu je kartica radila pristojno na win7 sa driverima od viste i 2 metra od rutera, ja sam kupio istu karticu a nije ista kartica i dok mi je na xpu na istom kompu radila vrlo dobro, na sedmici je bilo veselo.. gdje je na xpu bio konstantna jacina signala i nekih -60dba max, na sedmici je to ludiralo i nije se spustalo ispod 70.. na xpu kad je oslabilo signal driver je spustio brzinu, na sedmici je brzina bila stalnih 54mbps al naravno ne radi nikako..
tako da moje je iskustvo takvo, a znam da i mnogi imaju ista iskustva sa tom karticom na 64 bitnim winsima.. takodjer znam da ju mnogi hvale i dizu u nebesa sto je bio i razlog zasto sam je kupio..
sad, odgovorio sam gore da ne radi upravo da netko tko trazi karticu i surfa po forumima za savjete vidi da mu je bolje potrazit nesto drugo i provjereno..