View Single Post
Staro 21.01.2012., 14:56   #28
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005

Evo i mojih nekih skica ... brze mi je po seljacki rukom
  • Prva skica je onako kako bi trebalo raditi, da te nije stid kad pokazes nekom stolaru eheh. Najskuplja je solucija posto zahtjeva cijeli komad ploce. Potrebno je glodalicom napraviti rub u koji ce sjesti staklo. Kazem najskuplja, ovisno s koje se strane gleda. Ako ces napraviti sam, za razliku cijene sto bi ti uzeo "majstor" za ruke, mozes si kupiti hobi glodalicu za 350kn u Obiju. Ako je majstor skup pa hoce oderati po princimu APP ubodes cak i keksericu za razliku cijene, ono, da se ne jebes sa tiplama ubuduce ehehe
  • Druga opcija je nesto slicno fanatikovoj s time da bi morao oko stakla poloziti drvene letvice pa onda u njih ici staklarskim limicima da fixiras staklo
  • Treca opcija je staklo jednostavno fixirati silikonom

Imaj na umu da ce ti staklo zvoncati i klaparati pa prije fixiranja svakako kapni silikona po duzinama, bez obzira u koju metodu se upustio!
    Nadalje za šarnjire odaberes one obicne za vrata, 90/180°, a ako hoces malo exkluzive, ubacis tipkalo na dodir (radi na principu kemijske olovke. Uzmes onaj sa magneticima na vrhu da ti drzi vratasca) i plinski potisnik.
    Nista to nije preskupo jedino plinski potisnik je 20-ak kn kom, tipkalo je 2-8kn, materijal te dodje kikiriki, a kantiranje, ovisno koji odaberes.

EDIT:
Sad sam se sjetio da sam na taj nacin napravio vratasca za policu za case u kuhinji.
Pod kosinom sam vratascima zatvorio prostor do plafona i sad tu drzimo case i ostale gluposti
Koristio sam obicne šrnjire. Nije po PSu, ali drze dobro.
E da, trebas i svrdla za sarnjire. Da mozes busiti one velike 35mm rupe za lezista.
Imas ih u Obiju i Uradi sam, hobi oko 70kn set od 5 velicina. U drvenoj kutijici ko za šah lol.
Sve sisteme koje ti trebas na svojoj vitrini radio sam u nekom obliku u kuhini

Da nabacim i ostatak kuhinjskog ladicara

... Ovako rijesis ladice, bocnice sa kliznikom su ti gotovi proizvod Elgrada. Tvoje je samo nabaciti prednjicu i dno. Onaj prčoljak gore je ublazivac udarca.
Koliko god zafijatio ladicu, on ju lagano amortizira i polako zatvori. Mislim da je 3kn kom.
Kliznici police (bocnice) su od 20-50kn ovisno o velicini

@Huzo
Svidjaju mi se kabineti. Jesi radio po nekim postojecim nacrtima ili iz glave?
Jel to sjajna iverica iz Elgrada? Kako si dampirao kabinete?

@fanatik
Aj nabaci djeciju sobu da vidimo i pokupimo neke ideje

LP

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 21.01.2012. u 15:30.
Ziiky je offline   Reply With Quote